VALIK SUURENEB Uusarendused pääsesid paisu tagant valla

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vaid ühe kuu jooksul kasvas pakutavate uute korterite maht Tallinnas ja Harjumaal veerandi võrra – 1300 ühikult enam kui 1700 ühikule.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et ehitusturul oli kevadel peale sõjategevuse algust totaalne segadus, kuna nii materjali kui tööjõu puuduse tõttu ei osatud arendajatele öelda ei ehitushinda ega ka ajagraafikut.

«Arendusprojektid jäid toppama. Nüüd on suuremad segadused lahti harutatud ja projekte tuleb suure hooga peale – ainuüksi augustis lisandus Tallinnasse ja Harjumaale 6 täiesti uut korteriarendust ning 7 olemasolevate projektide laiendust, viimati tuli nii palju kaupa turule mullu aprillis,» sõnas Sooman.

«Valik suureneb ja see ostjatele heaks uudiseks. Juba on hakanud esimesed arendajad ka allahindlusi tegema, et tihenevas konkurentsis vähese nõudlusega perioodil edukalt pildil püsida. Seega on ka uusarenduste segmendis arutu hinnatõus möödanik ning kuna teadaolevalt tuleb projekte sügisel veelgi juurde, siis ostjad ei pea enam muretsema, et kaup otsa saab. Iga hinna eest kiiruga tehingusse tormamise vajadus väheneb,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles