USKUMATU ⟩ Pesumasin süttis Päästeameti silme all

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Möödunud nädalal põhjustasid taas tulekahjusid nii kodumasinad kui pliidile unustatud toit. Suurematest kahjudest päästsid suitsuandurid.

Lasnamäe korterist edastus Koduvalve anduritest häire. G4Si juhtimiskeskus võttis ühendust kontaktisikuga, kes soovis patrullekipaaži reageerimist ja info edastati ka Päästeametile. Kuna korteri ukse alt tuli suitsu ning kahtlustati põlengut, murdis Päästeamet ukse lahti. Korterisse sisenedes põlengut esialgu ei tuvastatud, kuid ruumid olid paksult suitsu täis. Kui Päästeamet oli korteris olukorda uurimas, läks pesumasin, mis oli taimeriga köögis käima jäetud, põlema. Tuli sai kiiresti likvideeritud ning suurem kahju hoiti ära.

«Selle juhtumi puhul oli tegu õnneliku õnnetusega, kuid elektriseadmed on eluhoonetes kõige sagedamini tulekahju alguse põhjuseks ja seetõttu on väga oluline, et teil oleks kodus nutikas andur, mis edastab kellelegi häiresignaali. Vastasel juhul võib elektririkke tulemusena teie kodu maha põleda,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Narva korteris registreeris Nublu andur möödunud nädalal samuti tulehäire, millele reageeris patrullekipaaž. Kohale jõudes nähti, et ukse alumise luku asemel oli ava kaetud riidega. Ekipaaž võttis riide eest ära ja nägi, et korterist tuleb suitsu. Kuna ülemine ukselukk oli kinni, siis ust lahti ei saadud ja üritati koputamisega kellegagi ühendust saada. Kuna esialgu keegi ei reageerinud, siis kutsuti kohale Päästeamet. Niikaua kuni Päästeamet oli teel, koputas ekipaaž jätkuvalt uksele. Lõpuks korteri omanik reageeris ja tegi ekipaažile enne Päästeameti kohale jõudmist ukse lahti. Omanik oli alkoholi tarbimise tunnustega ja tema sõnul jäi ta magama, kui köögis oli pliidi peal valmimas toit ning mõne aja pärast hakkas see kärssama. Mees meedikute abi ei vajanud ja ruumid vajasid lihtsalt tuulutamist.

«Tuletame siinkohal meelde, et suitsuandurid muutusid Eestis kohustuslikult juba 13 aastat tagasi ning rusikareegel on see, et kui sa andurit praeguseks välja vahetanud ei ole, siis on see ilmselt juba eluea ületanud, sest suitsuandurite eluiga on olenevalt tootjast ja hinnast 3–10 aastat. Seega kindlasti vaadake oma andurid üle,» lisas Maxim Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles