NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas maitseb toidufilm? Nagu New Yorgi popim hommikuvõileib

Britt Rosen
Copy
Erinevalt festivalifilmides nähtud Jaapani kokakunstist on sealset karrit kodus lihtne teha.
Erinevalt festivalifilmides nähtud Jaapani kokakunstist on sealset karrit kodus lihtne teha. Foto: Shutterstock

Kuni pühapäevani jõuate menüüsse võtta toidufilmide festivali kinos Sõprus Tallinnas. Linalood avavad muu hulgas uksed maailma parimasse restorani ja näitavad Jaapani kokkade täiusliku toidu otsinguid.

Üks lihtsamaid roogi Jaapani köögis on karri, tõdeb üks festivali korraldajatest Helen Saluveer.

Proovi New Yorgi kõige popimat hommiku­võileiba Anthony Bourdaini retsepti järgi.

Helen Saluveer, kes tandemis Taivi Koitlaga korraldab hõrgutavat toidufilmide festivali juba neljandat korda, ei pea end tegelikult lõpmata kirglikuks kokkajaks ega määratu suureks maitsekütiks. Aastatega on välja kujunenud kindel roogade ampluaa, mida ta ikka ja jälle valmistab ning mille õnnestumises võib alati kindel olla, olgu see Napoleoni kook, kaksteist tundi madalal kuumusel küpsenud veisepõsk või roheline salat ahjupeedi, granaatõuna- ja röstseemnete, kitsejuustu või küpsekana ja vinegretiga.

Ometi on sadade toidufilmide vaatamine ja neist festivaliprogrammi isuäratavamate väljasõelumine teda köögis palju inspireerinud. Pealegi on vahel põnev vaheldusejanusena katsetada midagi täiesti uut ja ägedat, võttes snitti mõne nähtud toidudokumentaali peategelaselt, või raalida välja kusagil restoranis söödud maitsva roa valmistamise põhitõed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles