/nginx/o/2022/09/16/14834387t1h4203.jpg)
Kuni pühapäevani jõuate menüüsse võtta toidufilmide festivali kinos Sõprus Tallinnas. Linalood avavad muu hulgas uksed maailma parimasse restorani ja näitavad Jaapani kokkade täiusliku toidu otsinguid.
Üks lihtsamaid roogi Jaapani köögis on karri, tõdeb üks festivali korraldajatest Helen Saluveer.
Proovi New Yorgi kõige popimat hommikuvõileiba Anthony Bourdaini retsepti järgi.
Helen Saluveer, kes tandemis Taivi Koitlaga korraldab hõrgutavat toidufilmide festivali juba neljandat korda, ei pea end tegelikult lõpmata kirglikuks kokkajaks ega määratu suureks maitsekütiks. Aastatega on välja kujunenud kindel roogade ampluaa, mida ta ikka ja jälle valmistab ning mille õnnestumises võib alati kindel olla, olgu see Napoleoni kook, kaksteist tundi madalal kuumusel küpsenud veisepõsk või roheline salat ahjupeedi, granaatõuna- ja röstseemnete, kitsejuustu või küpsekana ja vinegretiga.