Iittala armastatud kollektsioon tähistab sünnipäeva! Vaata, milliste maagiliste mustritega see täienes

Kodu.postimees.ee
Copy
Iittala. Pilt on illustreeriv.
Iittala. Pilt on illustreeriv. Foto: SariMe / Shutterstock.com

Eestlaste seas armastatud Iittala kuulus Taika kollektsioon tähistab sel aastal 15. sünnipäeva.

Londonis tegutsev Soome disainer Klaus Haapaniemi on tähtsa sündmuse puhuks loonud uue tumedates toonides ja sookurgi kujutleva mustri.

Haapaniemi sõnul tuli idee uue mustri jaoks tema lapsepõlvest. «Mäletan lapsepõlvest rabamaastikku majesteetlike sookurgede ja vesikuppudega. Selle erilise vaatepildi tugevad värvid sööbisid mällu ning inspireerisid mind.»

Taika kollektsioon.
Taika kollektsioon. Foto: Iittala

Graatsilised sookured tumedal taustal, kombineerituna looduse toonidega, loovad rahuliku ning müstilise õhkkonna. Tänu sügavmustale taustale, joonistuvad need õrnad olendid veelgi filigraansemalt välja.

Uue tumeda mustriga sünnipäevakollektsioonis on kruus, dekoratiivsed minikruusid ning mitmeotstarbelised hoiukarbid. Kruusidel on erikollektsiooni märgistus. Limiteeritud kollektsioon on müügil kuni 2023. aasta augustini.

Klaus Haapaniemi 2007. aastal disainitud Taika (soome keeles maagia) on Iittala sarjadest üks armastatumaid. Selle omanäolised illustratsioonid jutustavad lugusid, mis viivad kujutlusvõime metsiku põhjamaise looduse ja Soome folkloori saladuste radadele.

Haapaniemi illustratsioonide rikkalik stiil moodustab koos Soome disaineri Heikki Orvola loodud voolujooneliste ja lihtsustatud vormidega ajatu ning paeluva kollektsiooni.

Maagiline muster püüab pilku elegantsete toonekurgedega.
Maagiline muster püüab pilku elegantsete toonekurgedega. Foto: Iittala

Taika oli edukas kohe esimesest kollektsioonist alates ja omab pühendunud fänne nii kollektsionääride kui ka uute austajate näol. Haapaniemi on öelnud, et soovis Taikaga luua rikkaliku tootekollektsiooni, mis ühendab endas mängulise ja müstilise mõõtme ning millel on tugev põhjamaine esteetika.

Kollektsiooni mitmekülgsed esemed sobituvad hästi kokku. Taika abil saab katta rikkaliku laua või tuua fookusesse paar üksikut Taika toodet ning kombineerida neid teistega.

Keraamikast alguse saanud Taika kollektsioon on aastate jooksul kasvanud ning pakub nüüd kodu kaunistamiseks ka klaase ja tekstiile. Viimaste aastate uusimad liikmed Taika püsikollektsioonis on käterätikud ning voodipesud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles