OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ «Kohe kui maailmas on mingi jama, hakkab eestlane asju purki uhama!»

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tänases episoodis räägivad Triin, Kristina ja Madis hoidistest, mille tegemine on vaat et eestimaalaste rahvussport.

Sügisesed aiasaadused on valmis ning egas muud nendega teha kui kõik purki pista. Madis ja Triin on kõvad purgitajad, kes pühapäeva ööselgi kella kaheni rõõmsalt pliidi taga vaaritavad ja desinfitseerivad, et ükskõik mida purki panna. Mingu sinna ükskõik mis, peaasi, et tegutseda saab. 

Triin on selles valdkonnas vana kala ja suudab ilmselt paekivigi ära marineerida. Madis kuulub veel algajate seltsi, kuid noormehe entusiasm on kiiduväärt. Eriti uhke on ta emalt saadud marineeritud kurgiretsepti üle, mis on nii salajane värk, et ei raatsi teistega jagada. Pani need ilusti purki (kokku sai neid 18!) ning ootab nüüd kannatlikult, et need valmiks. Aega pidi see võtma vähemalt paar kuud. Kristina kuulub gurmaanide seltskonda. Ise asju purke ei uha, aga sööb hea meelega – eriti soolaseeni. 

Sellised said Madise tehtud kurgid.
Sellised said Madise tehtud kurgid. Foto: Erakogu

Kasulikke nippe, kuidas hoidiseid valmistada ning mida nende sisse panna, leiab saates palju. Lisaks on juttu sellest, kust vajaminevat toorainet saada. Mõni käib näiteks kasvõi taksoga metsas seenel! 

Aga siit väike üleskutse meie kuulajatele. Kui teil on mõni tore hoidise retsept või nipp, kuidas neid valmistada, siis nii Triin, Madis kui Kristina oleksid väga õnnelikud, kui te seda meiega jagaksite. 

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris igal nädalal. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles