PILDID ⟩ Kolm põlvkonda pisikeses korteris? Jah, saab küll!

Kodu.postimees.ee
Copy
Kolm põlvkonda pisikeses korteris? Jah, saab küll!
Kolm põlvkonda pisikeses korteris? Jah, saab küll! Foto: Ikea

IKEA disaineritel tuli lahendada paras pähkel. Luua kodu kolmele, kes kõik eri põlvkondadest ning seda ühe magamistoaga korterisse. 

Kolm põlvkonda ühe magamistoaga korteris? Kõlab see väga kitsalt, kuid tänu IKEA disainerite hoolikale planeerimisele, võib see pere julgelt öelda, et nad mitte ainult ei ela koos, vaid ka naudivad seda. 

Puhkenurgake, kus on piisavalt ruumi lõõgastuda

Selle pere liikmed eelistasid varemgi rahulikku elu, kuid pisipõnni majjatulek tegi rahustava ja õdusa õhkkonna vajaduse veelgi selgemaks. Ehkki täielik vaikus on jäänud minevikku, kujutab nende elutuba endast siiski hubast nurgakest, kus mugav diivan pakub võimalust pikali heita, jalad seinale visata ja pärast tegusat päeva veidi hinge tõmmata.

Praktiline puhkenurk.
Praktiline puhkenurk. Foto: Ikea

Söögiala, kus igaüks leiab sobiva istekoha

Igal kodul on oma süda ja selles tillukeses korteris on selleks söögiala. Tänu eri liiki istmetele, leidub siin koht kõigile ja igaks tegevuseks. Klaasustega kapid ja raamitud taimepildid rõhutavad isikupära, samas kui mitmeti kasutatavad esemed, näiteks ratastega riiulid, seisavad hea praktilisuse eest.

Nutikad lahendused on väikeses kodus üliolulised.
Nutikad lahendused on väikeses kodus üliolulised. Foto: Ikea

Mis seal potis keeb?

Elutempo on kiire, aga koduse toidu valmistamiseks tuleb ikka aega leida. Vahel tähendab see pikka ja pinevat kokaraamatute lappamist, teinekord jälle välgukiirusel maitsva salati meisterdamist. Selle köögi läbivaks kujundusvõtteks on konksud ja reelingud, mis tähendab, et iga potti, panni ja tarvikut saab lennult haarata.

Köögis on kõik mugavalt kättesaadav.
Köögis on kõik mugavalt kättesaadav. Foto: Ikea

Unemaa ootab

Selles peres üritatakse mudilase unerütmist kindlalt kinni pidada. Õhtuti tuuakse platsi pehmed lemmikmänguasjad, mis koos sumedate lampide, mugava voodi ja unejutuga loovad just õige meeleolu, et magusasti suikuda.

Enne lapse sündi oli noore ema magamistuba koht, kus ta sai soovi korral üksi olla ja ehkki nüüd pakub talle seltsi tilluke toakaaslane, on ruumi põhiolemus jäänud samaks. Looduslike kangastega kaetud pehme voodi meelitab pikutama ja korras kirjutuslaud pakub võimalust kirjatööga järje peale saada.

Magamistuba on ka peale lapse sündi rahulik koht.
Magamistuba on ka peale lapse sündi rahulik koht. Foto: Ikea

Vannituba, mis sobib igale vanusele

Et vannituba on neil kolme peale ühine, kasutatakse seda kordamööda, nii et igaühel on oma aeg ja vajalike asjade jaoks ka oma sahtel. Selle pere liikmed on õigusega uhked, et on suutnud väikesesse ruumi nii kena ja korras lahenduse leida ning ütleksid küsimise peale vankumatult, et ei vahetaks seda ilmaski ühegi teise vannitoa vastu.

Vannituba, mis sobib kõigile.
Vannituba, mis sobib kõigile. Foto: Ikea
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles