Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Imeline retsept, tähistamaks eestimaalaste lemmikmäärde juubelit!

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eestimaalaste lemmikmääre Merevaik tähistab sel aastal oma 55. sünnipäeva. Tähtsa sündmuse puhul jagame retsepti, mis viib lihtsalt keele alla!

Kartulipliin Merevaigu ja soolaforelliga

Kartulipliin Merevaigu ja soolaforelliga. Pilt on illustreeriv.
Kartulipliin Merevaigu ja soolaforelliga. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Vaja läheb:

  • Soolaforell: forellifilee 400g, jäme meresool 30g, natukene tilli ja suhkur 15g
  • Kartuliröst: suur kooritud kartul 4tk, sool 3g, kanamuna 1tk, must pipar 1g
  • Kreem sulatatud juustust: Merevaik 100g, murulauk 20g

Tee nii:

  1. Hõõru forellifilee soola, suhkru ja tilli seguga ning pane see ööpäevaks külmkappi.
  2. Järgmisena kraabi maitseained kala pealt maha ning lõika forellist viilud või kuubikud.
  3. Riivi kooritud kartul jämeda riiviga ning sega kohe kokku munaga.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Lase pannil õli kuumaks, kalla sinna kartulisegu ning aja ühtlaselt laiali.
  6. Küpseta keskmisel kuumusel 10 minutit mõlemalt poolt.
  7. Sega Merevaik murulauguga. 
  8. Määri kreem kartulipliinile ja aseta selle peale forell.
  9. Naudi!

Märksõnad

Tagasi üles