Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Hokkaido kõrvitsa supp on nii figuurisõbralik, et võid endale teisegi kausitäie lubada

Copy
Hokkaido kõrvitsa supp.
Hokkaido kõrvitsa supp. Foto: kahvliga.ee/Kadri Raig

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab mõnusalt vürtsika supi retsepti, mis aitab talvläbi soojuse kontides hoida.

Hokkaido kõrvitsa supp

  • 1 tl oliiviõli
  • 1 sibul
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 umbes kilone Hokkaido kõrvits
  • 200 g sulatatud juustu
  • Soola-pipart
  • Keevat vett
  1. Haki sibul ning ingver peenikeseks ning pane koos õli ning veidikese soolaga madalale kuumusele pehmenema.
  2. Puhasta kõrvits ning tükelda kuubikuteks. Lisa potti umbes 7 minutit pehmenenud sibula ja ingveri juurde.
  3. Lisa potti keevat vett sellises koguses, kui paksu suppi soovid.
  4. Tõsta kuumus keskmiseks, kata pott kaanega ning lase umbes 10 minutit podiseda.
  5. Kui kõrvits pehme, siis tõsta pott tulelt, lisa sinna sulatatud juust ning püreeri supp ühtlaseks.
  6. Soola-piparda nii, kuidas heaks arvad ja naudi kuumalt.

Kadri märgib, et kui tavaliselt on püreesupid pigem kergemad kõhutäied, mis ilma lihalise lisandita oma valgusisaldusega just ei hiilga, siis Hokkaido on taime kohta ikka väga kõrge proteiinisisaldusega ning sellest supist saab kõht ikka päris tükiks ajaks täis.

«Pluss on see kalorite poolest ikkagi piisavalt lahja, et võiks süüa kas ekstrasuure kausitäie või siis lihtsalt pärast supi söömist tee kõrvale veel väike küpsis lisaks süüa,» lisab ta.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Tagasi üles