IKEA uus taskukohane kraaniotsik tagab 95 protsendilise veesäästu (3)

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
ÅBÄCKEN kraaniotsik.
ÅBÄCKEN kraaniotsik. Foto: Ikea

Rootsi mööblifirma IKEA tuli turule innovaatilise vett säästva kraaniotsikuga ÅBÄCKEN, mis võimaldab kodustes tingimustes säästa enam kui 95 protsenti kuluvast veest. Kraaniotsik, mis muudab voolava vee uduvihmaks, on saadaval kõikides IKEA poodides alates oktoobrist ning maksab alla viie euro.

«Kodumajapidamistes kasutatakse ligikaudu 10 protsenti maailma mageveevarudest. IKEA on pühendunud jätkusuutliku eluviisi kättesaadavaks ja taskukohaseks muutmisele. Üheks selle osaks on ka kodudes vee säästmine. ÅBÄCKEN kraaniotsik surub veejoa läbi väikeste aukude, tekitades uduvihma või pihusti efekti, mis puhastab käsi või hambaharja nagu tavaline kraan, kuid vähema veega. See on suurepärane lahendus kohtades, kus vee koguse ja kiiruse vajadus on väikesed,» kirjeldas IKEA Eesti turu juht Marko Põder.

Kõikidel IKEA duššidel ja kraanidel on juba praegu sisseehitatud veetõhususe regulaator, mis tagab optimaalse veevoolu. Selleks, et vähendada kodumajapidamiste veekasutust veelgi, tegi IKEA koostööd idufirmaga Altered Company ja töötas välja ÅBÄCKEN veeotsiku. ÅBÄCKEN veeotsik sobib igale IKEA kraanile või enamikule turul pakutavatele standardsetele kraanidele. Veeotsikuga saab potentsiaalselt vähendada veevoolu udurežiimis 0,25 liitrini minutis ja pihustusrežiimis 1,9 liitrini minutis. Võrreldes tavaliste kraanidega, mille vee voolukiirus on 5,7 liitrit minutis, võib uus otsik säästa kuni 95 protsenti vett udurežiimis ja 66 protsenti vett pihustusrežiimis.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles