Kainestavad müügikuulutused kinnisvaraportaalis tuletavad meelde sõja hinda

Kodu.postimees.ee
Copy
Hävitatud kortermaja Izjumis
Hävitatud kortermaja Izjumis Foto: Oleg Petrasyuk/epa/Scanpix

Eelmisel nädalal ilmus elamispindade kuulutuste veebisaidile Oikotie.fi kaks ebatavalist müügikuulutust. Üks asub Ukraina pealinnas Kiievis ja teine Afganistaani pealinnas Kabulis. Mõlema korteri hinnaks on märgitud 28 miljonit eurot, kuid see ei ole trükiviga.

Need kuulutused on üles seatud Martti Ahtisaari nimelise rahufondi (CMI) poolt ja on osa «Keys For Peace» näitusest. Näituse põhiosaks on võtmed, mis kriisikolletest kogutud ning mil igal oma lugu rääkida. Maja võtmed on meie kõige väärtuslikum vara ja samas esimene asi, mida konflikti eest põgenev inimene enam ei vaja. Näitusel on neid kokku kümme: Ukrainast, Malist, Bosniast, Burundist, Afganistanist, Palestiinast, Liibüast ja Soome loovutatud Karjalast.

«Maailma sõjapidamine maksab 28 miljonit eurot minutis, täpselt nagu üks neist fiktiivsetest korteritest. See tuletab meelde sõja inimlikku hinda ja seda, et iga konflikt on inimese poolt tekitatud,» ütles Martti Ahtisaari nimelise rahufondi (CMI) tegevjuht Janne Taalas pressiteates, vahendab MTV Uutiset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles