Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Dietoloogi sõnul võib saia süüa küll, aga...

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sai tekitab inimestes kahetisi tundeid. Mõned peavad seda äärmiselt ebatervislikuks ning seeläbi söödamatuks, teised aga peavad saiatooteid vastupandamatuks ja igati väärt toiduks. Kel on õigus?

Dietoloogi Natalie Mokari sõnul ei tohiks saia karta. Vastupidi. Tema sõnul on tegemist väärt toiduga, kust kõikvõimalikke kasulikke toitaineid saada, näiteks kiudaineid. Mokari tunnistab, et päris igat pätsi süüa mõtet ei ole.

2017. aastal avaldatud uurimistöös tuuakse välja, et tervislik dieet sisaldab kaks kuni kolm portsjonit täisteravilja päevas. See võib ennetada 2. tüüpi diabeedi, südame-veresoonkonnahaigusi ning kolorektaal-, kõhunäärme- ja maovähki.

Märksõnad

Tagasi üles