Aasta betoonehitise konkurss ootab kandidaate!

Kodu.postimees.ee
Copy
2021. aasta betoonehitiseks valiti Tallinna sadama kruiisiterminal.
2021. aasta betoonehitiseks valiti Tallinna sadama kruiisiterminal. Foto: Tairo Lutter/Postimees Grupp

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit kuulutasid välja konkursi «Aasta betoonehitis 2022». Võistluse eesmärgiks on tõsta betooni kui kodumaise ehitusmaterjali mainet ning kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule.

«Vaatamata keerulistele aegadele ehitab Eesti hoolega – valminud ja valmimas on uued koolimajad, tervishoiu- ja kultuuriasutused, infrastruktuuri- ja taristuehitised, põllumajandus- ja tööstusehitised, kaitseväe hooned ja rajatised, kortermajad, eramud ja büroohooned,» ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Imre Leetma.

Betoonehitise konkursile võib esitada:

  • ehitisi – hooneid ja rajatisi – mis antakse tellijale üle 2022. aasta jooksul;
  • ehitisi, mida ei ole antud konkursile varem esitatud;
  • esitada võib ka konstruktsioone ja menetlusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, raketise tarnija, betoontoodete tootja ja betooni tarnija. Konkursi täpsemad tingimused leiad SIIT

Žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. Žürii kokkukutsujana toimib konkursi korraldaja.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 2. detsember 2022. Võitja kuulutatakse välja üleriigilisel Betoonipäeval 2023. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles