Kõik käe-jala ulatuses! Kiili südamesse kerkib peresõbralik elukeskkond

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Allikmetsa kodud.
Allikmetsa kodud. Foto: LVM kinnisvara

Kiili südamesse, 20 minuti kauguele Tallinna kesklinnast, kerkib üks parimaid elukeskkondi lastega peredele. 

Arhitektide Kalle Vellevoo ja Paulina Jaaksoni ning sisearhitekt Tiiu Truusi loodud Allikametsa Kodudest saab lastega peredele terviklik elukeskkond otse gümnaasiumi ja lasteaia kõrval.

«Siin võib soovi korral võib lapsi kasvatada peaaegu autot kasutamata,» rõhutas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. Mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel asuvad tema sõnul huvikool, noortekeskus, sportimisvõimalused, raamatukogu, aga ka toidupoed ja ühistranspordipeatus.

Unikaalse asukoha tõttu seadis Allikmetsa Kodude arendaja KRC Ehitus eesmärgiks luua just noore, lastega pere vajadusi kõnetav elukeskkond. «Me peame pakkuma noorele, ilmselt oma esimest kodu ostvale perele vastuvõetavat soetushinda ilma kvaliteedis järele andmata,» selgitas KRC Ehituse tegevjuht Siim Kroodo peamist väljakutset. 

Allikmetsa kodud.
Allikmetsa kodud. Foto: LVM kinnisvara

Saksingu sõnul on kiiresti arenev Kiili vald üks paremate avalike teenustega Tallinna-lähedasi omavalitsusi. «Kiilisse kolijale on pealinna võimalused käeulatuses, aga kodu ümbritseb kvaliteetne ja peresõbralik elukeskkond,» selgitas Saksing.

Kvaliteetse haljastuse ja avara mänguväljakuga elupiirkonda, vähese autoliiklusega tänava ja kergliiklusteede äärde, kerkib kolm kortermaja kokku 39 korteriga ja neli ridaelamut kokku 17 boksiga. Arhitekt Vellevoogi kinnitusel sobitati vaheldusrikka ilmega elupiirkond hoolikalt Kiili olemasolevasse miljöösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles