Aasta noorkokk 2022: uskumatu, et sõidan nüüd Prantsusmaale!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Aasta noorkokk Jelizaveta Shalova.
Aasta noorkokk Jelizaveta Shalova. Foto: Lauri Laan

Tallinn FoodFestil aset leidnud Noorkokk 2022 võistlusel pälvis esimese koha Tallinna Teeninduskooli õpilane Jelizaveta Shalova.

Jelizaveta Shalova sõnul tuli tiitel talle tõelise üllatusena, sest saadud tagasiside põhjal ei osanud ta sugugi eeldada, et võib võitluse võita. «Siin oli nii palju tugevaid võistlejaid, aga täiesti uskumatu, et sõidan nüüd Prantsusmaale,» ütles Shalova, kes saab Prantsuse

Instuudi ja Prantsuse Suursaatkonna poolt väljapandud stipendiumi kokakunsti õppimiseks Prantsusmaal Paul Bocuse Instituudis.

Juhendaja Eero Olavi Kippa sõnul on Shalova puhul tavaline, et kui ta on endale eesmärgi seadnud, siis viib ta selle ka lõpuni. «Ma uskusin, et ta tuleb esikolmikusse, aga võit oli ikkagi üllatus,» teatas Kippa.

Võistluse teise koha pälvis Hedi Haugas Tartu Rakenduslikust Kolledžist ja kolmanda Sass Keskküla Kuressaare Ametikoolist. Lisaks anti välja kaks eriauhinda: parimaks juhendajaks tunnistati Eero Olavi Kippa ning selgeima puljongi eest, pälvis ära märkimist Hedi Haugas.

Võistlustulle astunud kuuel noorkokal tuli valmistada nelja tunni jooksul pidulik eelroog, vahekäik ja pearoog, mida tehes tuli kasutada tooraineteks Pajumäe talu piimatooteid, Luxvegi mikroürte ning naturaalset puljongit.

Võitja Jelizaveta Shalova eelroaks oli nuikapsa-puraviku kroket, nuikapsa raviool hummusega, valge veini trühvli kastmes koos kartuli ja vetikatega ning pearoaks kana konsomee (kana ballotine, kana-peedi vorst, sidruni beurre blanc, porgandi-kõrvitsa gratään ja krõbe wonton hernekreemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles