NÄDALA RETSEPTID Õuntest Anni Arroga: õunad istuvad isegi kõrvitsasuppi

Britt Rosen
Copy
Õunakook martsipani ja pohladega. FOTO: Sandra Urvak
Õunakook martsipani ja pohladega. FOTO: Sandra Urvak Foto: Sandra Urvak

Kokakunstnik Anni Arro koostab uut kokaraamatut oma vanaema Helga retseptivihiku põhjal.

Hapukad õunad annavad kõrvitsasupile erksa maitsenoodi.

Õunamoosi võib kasutada vanaaegse saiavormi stiilis õunakoogis.

Värvikas kokakunstnik ja õige mitme isuäratava kokaraamatu autor Anni Arro teeb praegu teoks oma ammust unistust panna kokku ja kirjutada raamat, mis on inspireeritud tema isapoolse vanaema Helga mummuliste kaantega retseptivihikust.

Retseptikogus, mille esikaanele on vanaema ilusa käekirjaga kirjutanud «kokaraamat», leidub peale käsitsi üles tähendatud retseptide rohkelt väljalõikeid vanadest ajalehtedest, samuti lehekülgi omaaegsest E. Silla autorinimega keedu- ja majapidamisraamatust, aga ka Anni isa Jaak Arro lapsepõlveaegseid kritseldusi ja joonistusi, mille eest too sai tõenäoliselt kõvasti riielda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles