Aasta kokk Helena Vallimäe: mul on taktika, et võistlen igal võistlusel alati iseendaga

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Aasta kokk Helena Vallimäe.
Aasta kokk Helena Vallimäe. Foto: Lauri Laan.

Eile toidumessil Tallinn FoodFest toimunud kokkade võistlusel pälvis Aasta kokk 2022 tiitli Helena Vallimäe restoranist Wicca.

Eesti Peakokkade Ühenduse poolt juba 28. korda korraldatava sündmuse finaalis osales kuus andekat toidumeistrit. Võistlejatel tuli etteantud aja jooksul valmistada eelroog, pearoog ja vegan magustoit. Eelroa kohustuslikuks tooraineks oli ahven, pearoal

Äntsu mõisa broiler ja nuikapsas ning vegan magustoit tuli neil valmistada kaerasaadustest.

«See oli suur üllatus, sest konkurents oli minu arvates väga suur, aga mul on taktika, et võistlen igal võistlusel nii kui nii alati iseendaga ehk annan endast parima,» kommenteeris võitu tänavune võistluse võitja Helena Vallimäe.

Vallimäe eelroaks oli ahven kartuli ja mustjuurega (ahvenarull, krõbe kartul, soe ahvenasült, linaseemne krõps, mustjuure krõps, porru-mustjuure kreem, vadaku vaht, murulauguõli). Pearoaks äntu kana nuikapsa ja õunaga (äntu kana, kanasüdamega täidetud marineeritud sibul, krõbe sibul, nuikapsa-õunakreem, kananaha sulg, nuikapsa-õunagratään, pohla sammal, kanaleeme-calvadosi kaste) ning magustoiduks kaeramagustoit põldmarja ja leedriga (kaerakama rull vahuveini kreemiga, kaerakoore-põldmarja jäätis, leedrimarja besee, leedriõie vaht, kaera-põldmarja krõps, põldmari leedri kastmes).

Aasta koka võistluse teise koha pälvis German Macharashvili (Grand Rose SPA) ning kolmanda Alexey Aleksandrov (Bombay Hotels). Finaalis osalesid ka Jevgeni Kolikov (Põhjala catering), Stella Kurik (Fotografiska Restoran), Maksim Ivanuškin (Kogu Resto).

Võistlusi hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid: Emmanuelle Wille (peakohtunik), Ivan Derizemlja, Marcus Hallgren (SWE), Tapio Laine (FIN), Jeppe Foldager (DEN), Dominic Moreaud (FRA) ning köögikohtunikud Juhan Heinsalu ja Urpo Reinthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles