OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ «Mulle tundub, et ma olen ise enne vanamutt valmis, kui see renoveerimine pihta hakkab!»

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kodu renoveerimine, olgu see maja seest või väljast, on  tegevus, millega ilmselt kõik kokku puutunud. Frustratsiooni ja rahakotti auku näriv tegevus on aga elu paratamatu osa, millest mingi nipiga kõrvale hiilida ei saa.

Nii Triin, Madis kui ka Kristina on renoveerimisvõludega kokku puutunud ning naljakaid seiku jagub kõigil jaguda. Hiljuti valmis näiteks maja, milles elab Madis, fassaadi renoveerimine. Kile sisse pakendatud kahekorruselises puumajas tuli elada pea aasta ning teise korruse akendest sai hommikuti rõõmsalt töömehi tervitatud. 

Pirraki-kõmmaki! Sedamoodi tuli elada kuid ja kuid, sest lisaks maja fassaadi renoveerimisele, käis akna all ka teeremont. Seega kolistasid töömehed akna taga ja tänaval üksteise võidu. Ka Triin on sarnases olukorras olnud. Temal aga ronisid töömehed lausa aknast sisse kohvi jooma! 

Üksipulgi võtame läbi ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lehelt leitud nipid, kuidas maja energiasäästlikuks muuta, mis ülioluline, kuna Triin ja Madis vähemalt enne detsembrit kütet sisse ei lülita. Kui hakkab jahe, tõmbavad akna lahti ja panevad uuesti kinni. Siis tundub tuba ikka väga soe! Kristinal sellist «luksust» ei ole, kuna tema majas on reegel: kui kütab üks, siis kütavad kõik.

Veel arutatakse saates ühistukoosolekute ebaefektiivse olemuse üle, veel selle üle, miks Triini Tartu kodu aias juba oma 15 aastat auk on ning miks üks töömees maja renoveerimise käigus tema peale vihastas ja palju muud. 

Nippe, kuidas kodus energiat säästa, leiad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koduleheküljelt SIIN.

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga teisipäev. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles