Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees: energiavaesus on Eestis täna väga tõsine teema (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Aimur Kytt / Shutterstock.com

Korteriühistud üle Eesti kogunevad sel reedel, 7.oktoobril Tallinna suurfoorumile «Energiakriisi lahendused korteriühistutele».

Foorumil tervitavad korteriühistuid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, välisminister Urmas Reinsalu ning majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo räägib riigi toest inimeste toimetulekul, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) energeetika asekantsler Timo Tatar selgitab, kauaks jätkub elektrit ja gaasi, MKM ehituse Ivo Jaanisoo annab ülevaate riigi käivitatud renoveerimismaratonist ning SA KredEx eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juht Triin Reinsalu toetustest korterelamute terviklikuks rekonstrueerimiseks ja taastuvenergia kasutuselevõtuks.

Tallinna Tehnikaülikooli ekspert Anti Hamburg võtab kokku Eesti korterelamute renoveerimisjärgse energiatõhususe analüüsi tulemused ning autasustatakse tänavuse korteriühistute konkursi võitjaid.

«Korteriühistutel seisab ees väga raske aeg. Energiakriisis tuleb ennekõike keskenduda inimeste toimetulekule, rääkida kokkuhoiuvõimalustest. Energiavaesus on Eestis täna väga tõsine teema ja me peame kõik koos hea seisma selle eest, et soe ja valge tuba poleks luksus, vaid inimõigus,» märkis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla.

«Korteriühistud on küll agarad energiasäästu võimalusi otsima ning huvi rekonstrueerimise vastu püsib jätkuvalt kõrgel, kuid oluline roll on siin riiklikel toetustel. Hüppeline hinnatõus kõigis valdkondades, sh ehitussektoris, teeb korteriühistud murelikuks,» täiendas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Dagmar Mattiisen.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme, õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul on väga oluline, et foorumil käsitletakse ka õigusküsimusi. «Korteriomandi- ja korteriühistuseaduse vastuvõtmisest on möödas üle nelja aasta ja tänaseks on selle vajalikud muudatused parlamendi menetluses. Mida see korteriühistutele kaasa toob, ka sellest kõneleme suurfoorumil,» rääkis Mardi.

Kogu foorumi kavaga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles