ARUTU TEGU ⟩ Seeneline nägi metsas kurba vaatepilti: kellegi hool ja vaev vedeleb sambla sees (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kui hoidiseid üle on, mida tarbida ei soovi, tasub proovida toidujagamiskappe ning sotsiaalmeedia gruppe.
Kui hoidiseid üle on, mida tarbida ei soovi, tasub proovida toidujagamiskappe ning sotsiaalmeedia gruppe. Foto: Erakogu

Pärnumaal Tori vallas leidis seeneline otsitud riisikate ja muude metsaseente asemel midagi hoopis ootamatut. 

Metsa läinud Kädile avanes kurb pilt, kui leidis laadungi samblasse visatud purke, mis kõik on täis erinevaid valmishoidiseid. «Seal oli nii seeni, kui paprikahoidiseid, kurke ja salateid,» kirjeldas naine oma leidu. «Keegi ei pea oma pead vaevama igasuguse marineerimisega, kohe söömisvalmis tooted saadaval.» 

Sotsiaalmeedias arvasid kommenteerijad enim, et tegu on kinnisvara ostnud inimesega, kes on keldriga hoidised kaasa saanud ning sellisel arutul moel nendest vabaneda soovinud. Loomulikult mõistetakse selliselt toidu ära visanud inimene sügavalt hukka. On nii inimesi, kes sooviksid kellegi tundmatu poolt ära põlatud hoidiseid endale ja ka neid, kes muretsevad metsloomade ja inimeste pärast, keda lõhki läinud purgid tulevikus vigastada võivad. 

Jagati ka soovitusi, kuidas toimetada, kui kellelgi peaks hoidiseid üle olema, mida ise tarbida ei taha. Esirinnas olid sotsiaalmeedia kogukonnagrupid, kuhu saab panna kuulutuse ja soovijatele ära anda. Kui ära viskamise soov ei kao või purgitäied näiteks riknenud on, valada sisu välja ja klaastaara selleks ette nähtult ümbertöötlusesse saata. 

Metsa alla visatud hoidised
Metsa alla visatud hoidised Foto: Erakogu

«Kellegi vanaema on hoole ja armastusega hoidiseid kaasa pannud ja saaja ei osanud neid hinnata, vaid viskas otsejoones metsa alla,» käis kommentaarides kurb äraarvamise mäng. «Meie lähedal on sõda ja inimestel pole raha igapäevase toidu jaoks, väga lugupidamatu,» jäävad järjest kõlama kurvad mõtted, mida ühed toitu täis purgid inimestes tekitasid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles