Suvilates tihti esinev detail, mis enne talve saabumist tähelepanu vajab

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui sinu või su lähedase maakodus on kiirveesoojendiga segisti, siis palub Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet hetkeks tähelepanu.

Sügis on saabunud ning suvilate hooaeg on läbi saamas. Nii mõnigi teeb veel viimaseid toimetusi enne oma suvemaja talveunne sättimist. Paraku on eelnevad aastad näidanud, et paljud, kes kasutavad oma maakodudes ja väliköökides kiirveesoojendiga segisteid, unustavad, et ka sellised seadmed vajavad tähelepanu ning hoolt.

Eelnevatel aastatel on olnud mitmeid teateid süttinud kiirsoojendiga segistitest ning seda just siis, kui saabuvad esimesed öökülmad või avatakse uus hooaeg ja kasutusse lähevad terve talve väliköögis või mujal selleks mittesobivas keskkonnas seisnud kiirveesoojendiga segistid. Pööra tähelepanu, et sellised segistid ei ole mõeldud kasutamiseks miinuskraadidel! Nende kasutamine on lubatud vaid ruumides, kus puudub seadmes oleva vee külmumise oht.

Seoses lähenevate öökülmadega on mõistlik talveperioodil kütteta suvilates, maakodudes ja väliköökides kasutatavad veesoojendid vooluvõrgust eraldada ning veest tühjendada, vältimaks seadmete läbikülmumisest tekkivaid ohte. Selliselt kindlustad seadme pikemaajalise kasutuse ning väldid süttimise ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles