LÕPP VAIDLUSEL ⟩ Kas ketšupit tuleb tingimata külmkapis hoida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Ketšupipudelid. Pilt on illustreeriv.
Ketšupipudelid. Pilt on illustreeriv. Foto: REUTERS/Andrew Kelly/File Photo/Scanpix

Paljud inimesed on harjunud ketšupipudelit külmkapis hoidma, olgugi, et tungiv vajadus selleks puudub.

News Corp kolumnist doktor Zac Turner pakub lahenduse paljude majapidamiste võtmeküsimusele: kus hoida ketšupipudelit - kas külmkapis või mujal? Doktori sõnul ei ole mõtet avamata ketšupit, BBQ-kastet, sinepit ja ka maapähklivõid külmkappi pista.

Viimaste kõrge happelisus hoiab tervist ohustavad bakterid eemal, vahendab Lad Bible. Lisaks töödeldakse neid tehases sedavõrd hoolikalt, et nende säilivusaeg vaid pikeneb. Turner lisab, et tomatite loomulik happelisus ja ketšupile lisatud äädikas toimivad loodusliku säilitusainena, tänu millele säilib maitsev kaste ka toatemperatuuril.

Avatud pudeli soovitab aga Turner esimesel võimalusel külmkappi asetada. Paljudesse kastmetesse ei ole nimelt säilitusaineid lisatud, mis tähendab, et bakterite ja hallituse vältimiseks tuleb kastet jahedas hoida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles