GALERII ⟩ Fahle Pargi meediamaja pakub kordumatut kunstielamust igal sammul

Kodu.postimees.ee
Copy

Fahle Pargi Postimees Grupi uus meediamaja on kindlasti ühe Eesti kunstirohkeima töökeskkonnaga kontor ning pakub erilisi kunstielamusi nii oma töötajatele kui külalistele.

Eesti suurim meediamaja on hoidnud oma uksed huvilistele avatuna ning Postimees Grupi esimese korruse galeriis on võimalik aeg-ajalt erinevatest näitustest osa saada. Näiteks on kuni oktoobri lõpuni veel võimalik näha Peeter Mudisti 80. sünniaastapäevale pühendatud näitust, kuhu on jõudnud kunstniku parimad tööd.

Postimees Grupi personalijuhti Ingrid Saare sõnul on meediamajas peamiselt eksponeeritud Eesti kunstnike teosed, seda erinevates stiilides - maalikunst, graafika, skulptuurid, installatsioonid ja muud. «Julgen arvata, et sedavõrd kunstirohket töökeskkonda mujalt Eestist ei leia. Nii maja tervikuna kui siia jõudnud kunstiteosed lähevad inimestele väga korda ja esmakülalised on siinsest omanäolisest keskkonnast tihti rabatud. Rõõm, et juba keskkond selliseid emotsioone saab pakkuda, aga siiski loovad kõige suuremat väärtust meie inimesed ise,» sõnas Saar.

Postimees Grupi alati särav personalijuht Ingrid Saar.
Postimees Grupi alati särav personalijuht Ingrid Saar. Foto: Fahle Park

Fahle Parki turundusjuhi Vivika Simmo sõnul kannab tippkunsti kasutamine töökeskkonnas endas ka kultuuri ja vaimsust väärtustavat sõnumit ning inspireerib ja seob inimesi oma töökohaga mitmel viisil.

«Näiteks aitab kunst luua personaalsemaid ruume, kus inimesed tahavad olla, peatuda ja ka teistega kontakti luua. Erinevad kunstivaldkonna uuringud näitavad, et kunstiga tegelemine tõstab heaolutunnet, loovust ja sügavuti minemist ning stimuleerib isegi inimese soorituse-ja probleemilahendamise võimet. Kunst pakub alati ka kõneainet kultuuri teemadel ja avab võimaluse mõnusaks vestluseks kolleegidega. Seega on kunsti kasutamisel kontoris esteetiliste väärtuste kõrval ka sügavam töötajaid ühendav ja jõustav aspekt,» rääkis Simmo

Eesti suurimas meediamajas töötab väga palju eriilmelisi meeskondi, alustades ajakirjanikest kuni infotehnoloogia ja paljude teiste toetavate üksusteni välja ja seetõttu peab siinne töökeskkond olema funktsionaalne ja erinevate valdkondade ülest suhtlust toetama. «Ühes meediamajas, kus inimesed päevast päeva midagi loovad, peab ka meid ümbritsev ruum toetama töö tegemist ning olema inspireeriv. Selle loomiseks pakub Fahle Park ideaalseid ruume, kus saame oma eesmärke suurepäraselt teostada,» lausus Saar.

Saare hinnangul mängib lisaks inspireerivale töökeskkonnale olulist rolli ka töökultuur ning töötajatele parimate võimaluste loomine: «Töökultuuris väärtustame töötajate hoidmist ja nendele parimate tingimuste ja arenguvõimaluste loomist. Töökeskkonna kõrval on oluline õige väärtusruumi loomine ja teadlikud valikud, milles osalevad nii juhid kui kõik kolleegid. Oluline on käia kaasas trendidega ja generatsioonidest tulenevate erinevustega – hoida tasakaalus töö- ja eraelu, võimaldada paindlikke töötingimusi. Kui töötajad on rahul, siis see levib ka majast väljapoole.»

Omaette arhitektuuriliseks kunstitööks võib pidada ka kogu Postimehe meediamaja ümbritsevat ruumi. Juba Postimehe peasissekäigu esine plats on pärjatud Eesti Maastikuarhitektide liidu aastapreemia kategoorias «Maastik ja Hoone» ning kujundatud erilise kontseptsiooni järgi, mis jätab tunde justkui loodus ja puud murraksid läbi tänavasillutise ja vuugivahede linnaruumi sisse. Meediamaja teine sissepääs avaneb aga Fahle Pargi galeriitänavale, kus on ajaloolisele paekivist seintega tänavale loodud modernne klaaskatusega ja eksootiliste magnoolia ja apelsinipuudega haljastatud avalik ruum, kus saab kiikuda, voolavat vett puutuda ja taimedega suhelda ning kuhu on teinud omale pesa mitmed hubased kohvikud ja restoranid. Ka galeriitänav on arhitektuuripreemiate gaalal tunnustust leidnud ja pärjatud aastapreemiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles