Kustunud suitsukoni munakarbile asetanud elanik põhjustas Võru hooldekodus paksu pahandust

Kodu.postimees.ee
Copy
Suitsetamine on tervisele kahjulik!
Suitsetamine on tervisele kahjulik! Foto: Pexels / CC0 Licence

Möödunud nädalal oli taas mitmeid tulekahjusid, mille põhjustasid nii hooletu suitsetamine kui ka süttivad elektriseadmed.

Tallinna ilusalongist tulnud tulehäirele reageerinud patrullekipaaž välisel vaatlusel tuld ega suitsu ei näinud. Häirest teavitati kontaktisikut, kes kutsuti häire põhjuse väljaselgitamiseks kohale. Kliendi saabudes siseneti salongi ja selgus, et ruumis olevast mikrolaineahjust tuleb suitsu. Turvatöötaja ühendas ooterežiimis olnud ahju vooluvõrgust lahti ning esmasel vaatlusel oli tegemist mikrolaineahju tehnilise rikkega. Inimesed vahejuhtumis kannatada ei saanud ja tänu suitsuandurile õnnestus suurem varaline kahju ära hoida.

«Elekter on eluhoonetes ja ka äripindadel väga tihti tulekahju alguse põhjuseks ja seetõttu on väga oluline, et teil oleks nutikas andur, mis edastab häiresignaali juhtimiskeskusesse. Vastasel juhul võib elektririkke tulemusena teie kodu või kontor maha põleda,» ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Võrumaal päästis andur suurematest kahjudest turvakodu. Tulekahju häirele reageerinud patrullekipaaž teavitas, et turvakodu elanik suitsetas oma toas ja pani kustunud suitsukoni papist munakarbi peale, mis hakkas hõõguma. Munakarp likvideeriti ja suuremaid kahjusid ei tekkinud.

Kütteperiood on alanud ja tuleõnnetused on taas aktuaalne teema ka kodudes. Nublu andur edastas Põltsamaal elamust vingugaasi ja tulehäire signaali. G4Si juhtimiskeskus saatis kohe objektile patrullekipaaži. Patrulli kohale jõudes oli teise korruse aknast näha leeke ning mõne hetke pärast jõudis kohale ka Päästeamet, kelle abiga tulekahju kustutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles