Open House Tallinn kutsub sel nädalavahetusel erilistesse pealinna paikadesse!

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Patarei vangla. Pilt on illustreeriv.
Patarei vangla. Pilt on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp

Sel laupäeval ja pühapäeval, 15.–16. oktoobril aset leidev arhitektuurisündmus Open House Tallinn kutsub tasuta eesti-, inglis- ja venekeelsetele tuuridele. Pea 30 pealinna huvitavat hoonet ning paika avavad üheks nädalavahetuseks oma uksed.

Erinevaid kohti on palju ja nõnda võibki huviline end avastada Põhja-Tallinna industriaalmaastikelt, kus paiknevad nii Noblessneri allveelaevatehas koos “Stalkerist” inspireeritud muuseumiga, endisele masinatööstusettevõttele kuulunud Krulli kvartal, Balti Manufaktuur kui ka Põhjala tehas. Tänapäevasust lisavad aga äripinnad kesklinna lähistel, nende seas Fahle Maja ja Fahle park, Lurichi Maja ning esimene rohelise mõtteviisi kõrghoone Tallinnas, Büroo 113. Kultuurisõprade rõõmuks leiab programmist ka Rahvusooper Estonia ja Kultuurikatla.

Open House on ülemaailmne sündmustesari, mis sai alguse Londonis 1992. aastal ning täna korraldatakse sündmust enam kui 40 linnas üle maailma. Tallinnale lähimad Open House Worldwide organisatsiooniga liitunud ja sündmust korraldavad linnad on Helsingi ja Vilnius. Üritus toimub tänu vabatahtlike, arhitektuuriekspertide, hoonete haldurite ja elanike koostööle.

Lisainformatsiooni leiab Tallinn Open House kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles