Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

NÄDALA RETSEPTID Nüüd on kõrvitsa kord: moos, hummus, keeks Nopi kohviku moodi

Copy
Kõrvitsahummusesse võib dippida tšipse ja köögivilju. Postimees FOTO: Eero Vabamägi
Kõrvitsahummusesse võib dippida tšipse ja köögivilju. Postimees FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Mitmekülgne, tervislik ja säilib vitamiinikaota kevadeni, kiidab kõrvitsat Nopi kohviku peakokk Kristina Jevstafjeva.

Kõrvitsa ületalve hoidmiseks on ideaalne pime 15 plusskraadiga kelder, sahver või panipaik.

Värske tšilliga segatud magusvürtsine kõrvitsamoos sobib talvepühadeks lauale nagu marineeritud kõrvitski.

Kadrioru Nopi kohviku peakokk Kristina Jevstafjeva armastab keeta kõrvitsaga putru. Just hirsiputru, nagu ema tegi. «See toob lapsepõlve meelde,» põhjendab ta ja lisab, et selles pole muud kunsti, kui et hirsipudrule tuleb poole keetmise peal lisada väikesed kõrvitsatükikesed.

Kõrvitsalemmikuid on tal muidugi veel. Näiteks kõrvitsamoos, röstitud kõrvits või püreesupp, mida praegu Nopi köögiski koos röstitud kollase peedi, juurselleri ja porgandiga keedetakse. See on alati hea kerge, samas väga maitsev valik, kiidab peakokk. Üldse peab ta kõrvitsat ühtaegu suurepäraseks, mitmekülgseks ja tagasihoidlikuks tooraineks, mis lubab maitsemänge ning sobib dieettoiduks. Madala kalorsusega ja vitamiinirikas kõrvits täiendab hästi ka nende menüüd, kes hindavad kerget ja tasakaalustatud toitu.

Tagasi üles