VIDEO Londoni galerii avaldas supiga üle valatud 86 miljoni eurose Van Goghi maali seisukorra

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kaks keskkonnaaktivisti, kes valasid Vincent Van Gogh’i maali Päevalilled üle Heinzi tomatisupiga
Kaks keskkonnaaktivisti, kes valasid Vincent Van Gogh’i maali Päevalilled üle Heinzi tomatisupiga Foto: Just Stop Oil / SWNS / Scanpix

Briti keskkonnaaktivistide rühmitus «Just Stop Oil» kaks protestijat viskasid kumbki Vincent Van Goghi maali «Päevalilled» peale purgitäie tomatisuppi, nõudes valitsuselt kõigi nafta- ja gaasiprojektide peatamist.

Reedel, 14. novembril kella 11 paiku ennelõunal sisenesid Londoni Rahvusgaleriisse «Just Stop Oili» kirjadega t-särke kandvad 21-aastane Phoebe Plummer ja 20-aastane Anna Holland, kes läigatasid kumbki kuulsale maalile purgitäie konserveeritud tomatisuppi. Aktivistid soovisid oma vandalismiaktiga juhtida tähelepanu perekondadele, kes ei saa endale isegi purgisuppi lubada. 

«Mis on rohkem väärt – kunst või elu? Kas see on väärt rohkem kui toit? Väärt rohkem kui õiglus? Kas olete rohkem mures maali või meie planeedi ja inimeste kaitse pärast?» küsis Plummer pärast intsidenti. «Elukalliduse kriis on osa naftakriisi kuludest. Kütus on kättesaamatu miljonitele külmetavatele nälgivatele peredele, kes ei jaksa isegi supipurki soojendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles