Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Oled terve elu lõhe naha prügikasti visanud? See on olnud suur viga

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui valmistate soolalõhe või muud rooga, mis eeldab, et eemaldate kalalt naha, siis ärge visake seda ära.

Endine Alaska lõhekasvataja David McCasland, kes tegutseb nüüd hoopis kokana, teab rääkida, et just selle kala nahast saab valmistada imelise suupiste. Võib arvata, et nahal on ebameeldiv kala maitse, kuid kokk kinnitab, et selle pärast muretsema ei pea. 

Nahka õlis praadides muudab see krõbedaks, säilitades õrna lõhe maitse. McCaslandi sõnul on see ideaalne suupiste, mida süüa koos kastmega nagu kartulikrõpse. Veel õpetab meisterkokk, et krõbedad nahatükid sobivad hästi salatisse või püreesupi kaunistuseks.

Tagasi üles