UUS TASE Eesti džinnitootja tunnistati rahvusvahelisel võistlusel maailma parimaks (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Junimperiumi asutaja Tarvo Jaansoo ning IWSC 2022 president Johann Krige.
Junimperiumi asutaja Tarvo Jaansoo ning IWSC 2022 president Johann Krige. Foto: Junimperium Distillery

Eestimaine käsitöödžinni tootja Junimperium Distillery pälvis International Wine and Spirit Competitionil (IWSC) «International Gin Producer of the Year 2022 Trophy» ehk aasta parima džinnitootja auhinna.

Junimperium Distillery tegi Eesti alkoholitootmise ja käsitöödžinni ajalugu, pälvides maailma vanima ja prestiižsema maitsekonkursi IWSC auhinna galal «International Gin Producer 2022 Trophy» auhinna, mis on esmakordne nii kõrge saavutus Eesti alkoholitootjate seas.

«Tegu on kindlasti ühe kaalukaima tunnustusega, mille Junimperium on kunagi saanud. See auhind näitab taaskord Junimperiumi toodete kõrget taset, absoluutset kvaliteeti ning kuulumist maailma hinnatuimate džinnide hulka,» ütles Junimperiumi üks asutajatest Tarvo Jaansoo.

Junimperium Distillery auhind «International Gin Producer 2022 Trophy».
Junimperium Distillery auhind «International Gin Producer 2022 Trophy». Foto: Junimperium Distillery

International Wine & Spirit Competition on iga-aastane veini- ja kangete alkohoolsete jookide konkurss, mille asutas 1969. aastal saksa-briti veiniuurija Anton Massel. Igal aastal laekub konkursile jooke enam kui sajast riigist üle maailma. Konkursil antud auhindu peetakse alkoholitööstuses üheks kõrgeimaks tunnustuseks. 2022. aasta IWSC auhindadele esitati üle 10 200 erineva joogi. Kokku anti välja 23 tootjatrofeed erinevate alkoholide kategooriates.

Junimperium Blended Dry Gin on tänaseks Eesti enim auhinnatud London Dry tüüpi džinn, mida on tunnistatud korduvalt World Gin Awards auhinnagalal Eesti parimaks London Dry tüüpi džinniks, samuti on teda pärjatud mitme kuldmedalitega San Fransisco Spirit Competitionil, The Gin Masters maitsekonkursil ning muudel suurtel rahvusvahelistel võistlustel.

2019. aastast Telliskivi Loomelinnakus tegutseva Junimperium Distillery erinevaid tooteid on hinnatud erinevatel aastatel Eesti parimateks käsitöödžinnideks ning kokku on Junimperiumi tooted võitnud üle 60 erineva kõrge autasu maailma suurimatelt rahvusvahelistelt konkurssidelt.

Junimperium Distillery näol on tegemist ühe viimaste aastate enim auhinnatud džinnitootjaga Skandinaavias ja ka Euroopas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles