Uued ja eksootilised maitsed on käeulatuse juures!

Kodu.postimees.ee
Copy
Viru Toidutänav.
Viru Toidutänav. Foto: Eero Vabamägi

Baba ganush, forelli-avokaado hamburger ning picadillod ehk uhiuued maitsed Tallinna südalinnas!

Meie tublid lugejad on kindlasti tuttavad maailma köögi parimate paladega ja harjunud nii parima pizza, pasta, sushi ja tartariga kui ka keerulisemate roogadega. Kuid siiski, ka meie maitseterohkel ajal ihkab hing vahel midagi uut ja selleks pakume sulle nelja põnevat toitu, mida proovida Viru Toidutänaval.

Kas sul on aimu, mis toit on baba ganush?

Aga kui lisame, et see on sisuliselt rasvavaba ja ääretult kasulik toit, mis annab maitseid teistelegi roogadele?

Baba ganushi saad proovida Viru Toidutänava MEZE restoranis.
Baba ganushi saad proovida Viru Toidutänava MEZE restoranis. Foto: Katrin Press

Tegu on Lähis-Idas ja Kaukaasis levinud suupistega, mida valmistatakse oma piirkonnale omaste maitseainete, oliivõli ja baklažaani põhjal. Kaukaasia legend räägib, et nagu pizza Margherita puhul, on olnud tegu ühe naiste eksprompt retseptiga, ainult et baba ganushi puhul on naine unustanud baklažaanid pliidi peale praadima, mis läksid veidi kõrbema ja millest sai hiljem teha hummuse laadse pasta, mis osutus eriti maitsvaks.

Baba ganushi saad proovida Viru Toidutänava MEZE restoranis, kus seda pakutakse falafeli, riisi aga ka bulguri (kuivatatud ja purustatud nisu) kõrvale, et lisada maitset ja mitmekesistada toiduelamust. Tegu on sada protsenti taimse toiduga, mida saad ise kombineerida sulle meelepärase valikuga ja otsida just sulle sobivaid maitsekombinatsioone.

Saiata hamburger? Jah, saab küll!

Kui oled keto-toidu, aga samal ajal ka hamburgeri austaja, tekib konflikt. Nüüd ei pea sa ootama oma dieedi lõppu, et maitsta oma lemmiktoitu. Abiks tuleb avokaado-forelli hamburger.

F. Burgeri mahlased hamburgerid.
F. Burgeri mahlased hamburgerid. Foto: Katrin Press

Linna ühe parimate hamburgerite poolest tuntud F. Burger on leidnud lahenduse, mis toob meelerahu ja maitseelamuse ka neile, kes ei soovi tarbida süsivesikuid või gluteeni. Avokaado-forelli hamburgerist on saanud sportlaste ja naiste lemmik seetõttu, et ei tee liiga figuurile, sisaldab parajas koguses valku ja nahale vajalikke rasvu. Saia asemel on hamburgeri aluseks avokaado, mille vahelt leiad mõnusa kastme, palju maitsvat rohelist ja küllaldaselt kasulikku rasva sisaldavat kala.

Kui soovid hamburgeris midagi muuta või lisada, räägi sellest kokaga, kes sinu silme ees seda valmistab, sest Viru Toidutänava F. Burgeris valmivad kõik road külastaja silme ees. 

Kirglik Ladina-Ameerika karges Eestis!

Eesti sügis on kahtlemata väga ilus, kuid isegi sel kuldsel ajal ihaldab hing kaugele maale. Õnneks saad teha põike Stereo StreetFoodi, et lasta end üllatada Ladina-Ameerika köögil ja nautida kauge kontinendi maitseid otse Tallinna südames.

Stereo StreetFoodi suupistevalik.
Stereo StreetFoodi suupistevalik. Foto: Katrin Press

Üheks selliseks toiduks on näiteks picadillod, mis pärinevad Tšiili köögist ja mille retsepti on Stereo omanik Tiina Kõresoo toonud Eestisse täpselt sellisena, nagu maitseb see Santiago tänavatel.

Picadillod on traditsiooniliselt valmistatud rebitud lambalihast, mida serveeritakse kohaliku Morita salsa ehk kerge kastmega. Viimane on toodetud kohalikust serrano piprast, mida hindavad kindlasti pipraste maitsete austajad. Kuid see pole veel kõik ja nii-öelda picadillo kirsiks on Oaxaca juust, mida tuuakse Eestisse otse Ladina-Ameerikast.

Oaxaca on pehme, äratuntava maitsega ja mõnusalt suus sulava tekstuuriga ning teeb kogu roa mõnusalt mahlaseks.

Kui sügisene päev kipub minema halliks ja juurde hiilib sügiskurbus, turguta ennast päikesepaisteliste Ladina-Ameerika maitsetega ning ära jäta proovimata ka kohalikke vahujooke ega oranži veini. Mis see on? Selle jätame saladuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles