Ekspert vastab küsimusele: kas klaasnõusid tuleb hoiustada ava suunaga üles või alla?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

See, kuidas te oma klaasnõusid hoiustate, sõltub sellest, kui tihti te neid kasutate – tihti kasutatavad on üldiselt lihtsamini kättesaadavas kohas ning harvema kasutusega tooted sügavamal kapi sees. Kuid üks suurimaid küsimusi seoses klaasnõude hoiustamisega on see, kas ava peab olema suunaga üles või alla.

Leidmaks sellele küsimusele vastus, pöördus Martha Stewart Instagrami poole. Seal korraldatud küsitlusest võttis osa 10 020 inimest ning tulemused jagunesid enamvähem pooleks. 5315 inimest vastas, et nende klaasnõude ava on suunaga taeva poole ning 4705 inimest vastas, et hoiavad klaasnõusid kapis viisil, et nende ava on vastu riiulit ning põhi vaatab lakke. 

Kuigi tulemustest suurt midagi välja lugeda ei anna, õpetab kodutarvete ekspert Clare Langan, et klaasi avaus peaks olema vastu riiulit. Miks? Põhjus peitub tolmus. Jah, ka kinnises kapis langeb nõudele ajapikku tolmukiht peale. See ei ole suur probleem, kui kasutad nõusid tihti, kuid osutub eriti ebameeldivaks probleemiks, kui kasutad neid harva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles