NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kes on Sõrve sääre parim saiaküpsetaja? (1)

Kristina Madisson-Laht
Copy
Tanel Tang Salme Saia rikkaliku saiavitriini ees. FOTO: Tanel Tang
Tanel Tang Salme Saia rikkaliku saiavitriini ees. FOTO: Tanel Tang Foto: Tanel Tang

Tanel Tangu eestvõttel Saaremaal avatud Salme Saia pagariäris pakutakse vaid maheküpsetisi.

Õige sai on kohev ja mahlane, mitte tihke ja kuiv.

Viini stiilis pirukatainas nõuab küll aega, kuid tulemus on järeletegemist väärt.

Kohalikul pagariäril on omamoodi tähtsus. See võib panna ümberkaudsed inimesed tundma, et nende kodukohas midagi toimub, tekitada elevust ja head tunnet. Saaremaal, Sõrve sääre tippu viiva tee ääres värskeid küpsetisi pakkuv Salme Sai on just selline. Värsked saiad kaovad seal kohe pärast letile jõudmist ja suvel oli uksest väljaulatuv järjekord tavapärane.

Otsus oma pagariäri luua sündis ettevõtja Tanel Tangul – jah, seesama noor mees, kes paljudele teleekraanilt oma kanade ja kanala looga tuttav – poolteist aastat tagasi, kui selgus, et Coop ehitab Salmele uut poodi ja vana kauplusehoone jääb tühjaks. Nii küpseski plaan sinna midagi toiduga seonduvat rajada. Mehe sõnul andis selleks ainest kohaliku toidukoha puudumine ja kokast klassivennaga arutledes võttis jumet kohviku-pagaritöökoja idee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles