Ühendkuningriigi uue peaministri ja tema ropprikka abikaasa kinnisvaraportfell jätab siniverelised häbisse

Kodu.postimees.ee
Copy
Rishi Sunak ja Akshata Murthy.
Rishi Sunak ja Akshata Murthy. Foto: Ian West / PA / Scanpix

Ühendkuningriigi uus peaminister Rishi Sunak ei astunud oma uude rolli vaese mehena. Tegemist on jõuka mehega, kel veel jõukam naine. Palju kinnisvara aga Sunakile ja tema abikaasale Akshata Murtyle kuulub?

Ajal, mil peaminister oli Boris Johnson, täitis Sunak rahandusministri rolli. Traditsiooniliselt elab peaminister aadressil Downing Street 10 ning rahandusminister majas number 11, kuid Johnsoni päevil olid elamised vahetuses. Veel püüdis tol ajal tähelepanu tõsiaasi, et Sunak maksis remonttööde eest omast taskust, kuid Johnson tegi seda maksumaksja raha eest, mis lõppes kurikuulsa Wallpapergate'i skandaaliga, kuna peaministri abikaasa Carrie Johnson valis seinu kaunistama Lulu Lytle'i tapeedid, mille üks rull maksab üle mitmesaja naela. 

Downing Street ei ole siiski koht, kus verivärske peaminister Sunak kinnisvara omab. Tegemist on pelgalt töökohaga kaasneva ametliku residentsiga. Ajalehe Sunday Times andmetel on Sunaki ja tema abikaasa Akshata Murty vara väärtus 730 miljonit Suurbritannia naela, mis teeb neist jõukuselt 222. paari Ühendkuningriigis. Võrdluseks kirjutab ajakiri Fortune, et perekond Sunaki vara netoväärtus (vara väärtus miinus võlad) ületab kuningas Charles III vara, kelle netoväärtus oli analüüsifirma Wealth-X hinnangul enne kuninganna Elisabeth II päranduse saamist 440 miljonit naela. Sunaki pere rahakoti hingeelust on lähemalt kirjutatud Postimehe majandusportaalis SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles