Tanel Veenre lummavad merihobud ja kiilid tantsisklevad nüüd ka su söögilaual ja seintel!

Kodu.postimees.ee
Copy

Tanel Veenre on Eesti disainimaastiku sangar, kelle looming ja särav isiksus ei vaja pikka tutvustust. Veenre muinasjutumaailma tegelased pakuvad nüüd lummava tantsuetenduse ka su söögilaual ja kodu seintel!

«Asjad kasvavad! Mõnikord hakkad ühest väikesest asjast peale, mõtled, et natukene teed. Mingi aja pärast on juba päris suur pall valmis, järgmine hetk teed lumememme ja siis juba kindlust,» avab Veenre uute kollektsioonide tagamaid. Veenre, kelle isikliku imedemaa keskmes on tiivuline merihobu, leiab, et ka sedapuhku on inspiratsioon ja disainilahendused temani orgaanilist teed pidi jõudnud. Kõik on kasvanud välja eelnevast, ent muinasjutt, mida Veenre parasjagu vestab, on oma olemuselt sama! Uues loomingus on rohkelt jälgi ja peegeldusi Veenrele omasest muinasjutumaailmast, milles talle endale liikuda ja unistada meeldib.

Foto: Baubauwall

«Mul on tõeliselt hea meel, et saan nüüd enda loomingu austajatele ja kõikidele disainihuvilistele pakkuda midagi täiesti uut ja olla osa võluvast sisustusmaailmast, luues ilu ka paberist ja portselanist,» rõõmustas Veenre, kes sai enda sõnutsi loomeindu Maroko mustritest. 

 «Ümber minu universumi keskme – kelleks on muidugi tiivuline merihobu – tiirutavad teised väikesed olendid, nagu merekarbid, kiilid ja mardikad. Tulemus on hüpnotiseeriv, kaleidoskoopiline ja mänguline,» kirjeldas Veenre lauanõude loomise tagamaid.

Nõudeseeria tootearenduse protsess kestis Veenre sõnul pea kaks aastat, mille jooksul tuli kollektsiooni autoril end kurssi viia uue materjaliga ning teha koostööd tehastega kahes väärika portselani ajalooga riigis – Portugalis ja Hiinas. Lõppvalik osutus Hiina kasuks, kuna just nemad suutsid pakkuda parimast parimat kvaliteeti.

«Otsustasime nõud toota Hiinas, sest nende kvaliteet vastas kõige enam meie ootustele. Loodud nõud on kõige kvaliteetsemast õhukesest luuportselanist, märgib Veenre. Seetõttu pole karta, et taldrikute ja tasside ääred muutuks kiiresti träpsuliseks.»

Veenre lauanõudekollektsioonis on 10 suurt taldrikut, 4 väikest taldrikut ja 4 tassi, mis kõik täiendavad teineteist, sobides Veenre sõnutsi suurepäraselt ka ühekaupa kinkimiseks või koduse serviisi täiendamiseks. «Neid saab lõputult kombineerida,» kinnitab Veenre, lisades, et nõud moodustavad nii üht- kui teistpidi kombineerides pilkupüüdva värvilise terviku. 

Koostöös Eesti tapeeditootja Baubauwalliga on lisaks ilmavalgust näinud Veenre uhiuus tapeedikollektsioon, milles hakkavad taaskord silma Veenrele omased särtsakad toonid ning rahulikud pastelsed varjundid. 

Võrreldes Veenre moeloominguga, on tapeediseeria kainem ja struktureeritum, värvid enam sordiini all.

«Minu jaoks ei ole ükski toode midagi eraldiseisvat, vaid osa suuremast loost ja pildist. Nõnda on kulgenud minu liikumine ehtest moodi ning edasi nõude ja tapeetide manu väga loomulikult,» täheldab Veenre ning nendib, et loomulikult on ka tapeedimaailmal oma eripärad ja piirid. Kui kaftanil võivad hobud kepsutada neoontoonides, siis interjööris tunduks see liig mis liig.

«Tuba on enamasti taustsüsteemiks, et muu elukeskkondlik disain saaks särada. Samas püüdsin säilitada oma lugu. Kui ehe on kontsentraat ja taldrik on natuke lahjem kontsentraat, siis tapeet on hästi lahja, sa ei saa panna sellele nii palju värve ja mustreid peale,» ütleb ta.

Veenre tapeedikollektsiooni disainid on sobilikud nii avalikku ruumi, hubase elutoa aktsentseinale kui ka unenäolisse magamistuppa. Disaineri muinasjutumaailma tegelased, kes varem tegid tormi su ehtelaekas või riidekapis, on uuteks vallutusteks valmis, selles pole kahtlustki! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles