Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Küpsetada omal vastutusel! Jahuvaba šokolaadikook on lausa sõltuvust tekitav!

Copy
Jahuvaba šokolaadikook apelsiniga.
Jahuvaba šokolaadikook apelsiniga. Foto: kahvliga.ee/Kadri Raig

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab imemaitsva šokolaadikoogi retsepti. Proovi ka!

Jahuvaba šokolaadikook apelsiniga

Kook

  • 100 g võid
  • 110 g tumedat šokolaadi
  • Umbes poole apelsini riivitud koor
  • 5 muna (vabalt peetud kanade omi)
  • Näpuotsatäis soola
  • 100 g suhkrut
  • Vormi määrimiseks võid ja kakaopulbrit

Glasuur

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 60 g toorjuustu
  • 70 grammi värsket apelsinimahla (umbes ühe apelsini mahl)
  1. Soojenda ahi 150 kraadini.
  2. Määri koogivorm võiga ning puista üle kakaopulbriga.
  3. Sulata šokolaad ja või vesivannil ja tõsta jahtuma. Riivi segu sisse pisut apelsinikoort.
  4. Samal ajal eralda munakollased munavalgetest.
  5. Vahusta munavalged koos sutsu soolaga pehmete tippudeni.
  6. Vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks.
  7. Sega pisut jahtunud šokolaadisegu munakollaste vahuga.
  8. Lisa kõigepealt segule umbes kolmandik munavalgest ning sega korralikult läbi.
  9. Seejärel lisa kahes osas ülejäänud munavalge ning sega ettevaatlikult spaatliga alt üles nii, et segu võimalikult õhuliseks jääks.
  10. Kalla segu koogivormi ning küpseta umbes 30 minutit.
  11. Jahuta kook kas vormis või restil.

Glasuur

  1. Sulata šokolaad ning sega juurde toorjuust.
  2. Lisa apelsinimahl ning sega ühtlaseks.
  3. Kui glasuuri sisse tükid jäävad, siis võta appi mikser ning vahusta segu ühtlaseks. Saad üsna vedela glasuuri, mis jahtudes pisut pakseneb.

Lõppakord

  1. Kalla pisut jahtunud glasuur koogile ning kaunista täpselt sellega, millega soovid.
  2. Kui kasutad suuremat koogivormi ja teed topeltkoguse taigent, siis pikenda küpsetusaega 40 minutini.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Tagasi üles