Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab imemaitsva šokolaadikoogi retsepti. Proovi ka!
RETSEPT ⟩ Küpsetada omal vastutusel! Jahuvaba šokolaadikook on lausa sõltuvust tekitav!
Jahuvaba šokolaadikook apelsiniga
Kook
- 100 g võid
- 110 g tumedat šokolaadi
- Umbes poole apelsini riivitud koor
- 5 muna (vabalt peetud kanade omi)
- Näpuotsatäis soola
- 100 g suhkrut
- Vormi määrimiseks võid ja kakaopulbrit
Glasuur
- 50 g tumedat šokolaadi
- 60 g toorjuustu
- 70 grammi värsket apelsinimahla (umbes ühe apelsini mahl)
- Soojenda ahi 150 kraadini.
- Määri koogivorm võiga ning puista üle kakaopulbriga.
- Sulata šokolaad ja või vesivannil ja tõsta jahtuma. Riivi segu sisse pisut apelsinikoort.
- Samal ajal eralda munakollased munavalgetest.
- Vahusta munavalged koos sutsu soolaga pehmete tippudeni.
- Vahusta munakollased koos suhkruga heledaks vahuks.
- Sega pisut jahtunud šokolaadisegu munakollaste vahuga.
- Lisa kõigepealt segule umbes kolmandik munavalgest ning sega korralikult läbi.
- Seejärel lisa kahes osas ülejäänud munavalge ning sega ettevaatlikult spaatliga alt üles nii, et segu võimalikult õhuliseks jääks.
- Kalla segu koogivormi ning küpseta umbes 30 minutit.
- Jahuta kook kas vormis või restil.
Glasuur
- Sulata šokolaad ning sega juurde toorjuust.
- Lisa apelsinimahl ning sega ühtlaseks.
- Kui glasuuri sisse tükid jäävad, siis võta appi mikser ning vahusta segu ühtlaseks. Saad üsna vedela glasuuri, mis jahtudes pisut pakseneb.
Lõppakord
- Kalla pisut jahtunud glasuur koogile ning kaunista täpselt sellega, millega soovid.
- Kui kasutad suuremat koogivormi ja teed topeltkoguse taigent, siis pikenda küpsetusaega 40 minutini.
Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.