ALEXA, EI! ⟩ Amazoni häälassistent käskis isal lastele tuupi teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Amazoni häälassistent. Pilt on illustreeriv.
Amazoni häälassistent. Pilt on illustreeriv. Foto: REUTERS/Mike Blake/Illustration/File Photo/Scanpix

Amazoni häälassistent Alexa käskis pereisal laste kallal vägivalda kasutada.

Ameerika pereisa Adam Chamberlaini hiljutine kogemus Amazoni häälassistendiga paneb sügavalt kahtlema selle vajalikkuses ja otstarbes. Nimelt jäi Adamile silma Redditi foorumi üks teemapüstitus, kus foorumi kasutajad pakkusid ebatavalisi käsklusi-küsimusi, mida häälassistendile esitada. 

Adam, kelle mudilased parasjagu mööda majapidamist ringi tuuseldasid, otsustas Alexalt vanemlikku nõu küsida. «Mida teha, et mu lapsed enam nii palju ei naeraks?» küsis Adam. Vastus, mis seepeale tuli, ehmatas nii Adamit kui Redditi foorumi kasutajaid.

«Alexa Answersi andmete kohaselt võiks neile vajaduse korral kurku lüüa. Kui nad väänlevad valudes ja ei suuda hingata, siis on vähem tõenäoline, et nad naeravad,» kõlas Alexa morbiidne vastus.

See ei ole sugugi esimene kord, mil nutikas häälassistent kohatuid juhtnööre jagab. Alles aasta tagasi jagas Ameerika pereema Kristin Livdahl enda kogemust, kus häälassistent pakkus kodus võimlemisharjutusi teinud tüdrukutirtsule, et viimane mündi elektripistikusse asetaks. Eluohtliku idee korjas Alexa toona internetist, kus see on mündi väljakutsena TikToki ja sotsiaalmeedia toel peaaaegu kaks aastat juba ringelnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles