KARM REAALSUS ⟩ See argidetail sisaldab rohkem baktereid kui keskmine tualettruum

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Millal viimati oma nutitelefoni puhastasid? Selgub, et nutitelefonide ekraanid sisaldavad rohkem baktereid kui meie vannitoad või tualetid. 

Nutitelefoni pinnal on kümme korda rohkem mikroobe ja baktereid kui tualettruumis ning teadlased utsitavad sellest johtuvalt rohkem neid puhastama. 

Ühes uuringus leiti teismeliste telefonidelt üle 17000 bakteri, teises uuringus avastati, et nutitelefonide ekraanid sisaldavad rohkem baktereid kui keskmine tualettruum. Suurbritannia nakkushaiguste ekspert doktor Simone Wildes ütles 2020. aastal ABC Newsile: «Kuna me kasutame nutitelefone iga päev ning rohkem kui korra päevas, peame nende puhtuse osas eriti valvsad olema, et vähendada viiruste levikut.»

Asjatundjate sõnul on siinkohal parimaks abimeheks desinfitseerivad salvrätikud. Apple ja Samsung ütlevad, et nende seadmete puhastamiseks sobib ka 70-protsendiline desinfitseerimislahus, vahendab Daily Star.

Kuna talviti kipuvad kõiksugu külmetushaigused meid kollitama, soovitavad asjatundjad selle pinda sagedamini puhastada. Kui aga käsi päris iga tund seda puhastama ei tõuse, veendu, et teeksid seda vähemalt iga päeva alguses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles