Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

KAS TEADSID? See tähelepanuta jääv kõrvitsa osa kõlbab imehästi süüa

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Selgub, et kõrvitsataime lehed on söödavad ning täis toitaineid. Maitsvad lehed on hea viis oma taimest võimalikult palju kasu lõigata. Martha Stewart uuris, mis täpselt kõrvitsa lehtedes leidub ning kuidas neid süüa.

Dietoloogi Maddie Pasquariello sõnul sisaldavad kõrvitsa lehed rohkelt antioksüdante, nagu beetakaroteen (mida leidub ka kõrvitsas endas), flavonoide ja C-vitamiini. Antioksüdandid aitavad organismil võidelda vabade radikaalide ehk kahjulike molekulide vastu, mis võivad põhjustada rakukahjustusi ja suurendada krooniliste haiguste, nagu vähi ja diabeedi riski.

Kõrvitsalehtedes on ka palju olulisi mineraalaineid, sealhulgas kaaliumi, mida on vaja lihaskontraktsioonideks, vedelikutasakaaluks ja neuronite (närvirakkude) vaheliseks keemiliseks signaalimiseks.

Tagasi üles