Krüptovaluutast autodeni! Milliste soodustuste ja lisahüvedega arendajad ostjat peibutavad?

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pärnu. Pilt on illustreeriv.
Pärnu. Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino/Postimees Grupp

Ehkki uusarendajatel puudub erinevalt järelturust suurem hinnasurve, pakutakse siiski klientidele erinevaid soodustusi, et projekt praegusel tehinguvaesel ajal atraktiivsem oleks.

«Paljud arendajad on lihtsalt mõnevõrra hinnakirjades muudatusi teinud – üldiselt on hinnalangetus piirdunud kuni viie protsendiga ja turundussõnumite rõhk on tulenevalt energiakriisist läinud energiamärgise ja madalate küttekulude peale,» ütles Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

Lapates läbi erinevaid kinnisvaraportaale ja arendajate kodulehti, saab Soomani sõnul hinnata, et umbes viiendik on aga hakanud lisaväärtusi pakkuma. «Levinumateks on juba tuttavad tasuta parkimiskohtade ja/või panipaikade pakkumised, taas on turule tulnud ka tasuta köögimööbel,» lisas ta. 

«Põnevamateks lahendusteks on aga osade arendajate lubadused mingi perioodi vältel maksta kommunaalkulud ise kinni, seda reklaamib näiteks ka suurarendaja Bonava,» sõnas Sooman. «Kirsiks tordil on aga Pineredi poolt arendatav Aegviidus asuv Viidumetsa elurajoon, kus saab kuni poole ulatuses maksta kinnistu eest mitte rahas, vaid väärtasjades – krüptovaluutast kuni autode ja kunstiteosteni välja,» rääkis Sooman.

Võrreldes varasemate keeruliste turuolukordadega on arendajad muutunud loomingulisemaks ja see on kinnisvaraeksperdi kinnitusel igati tervitatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles