NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas teha Hõbelusika maitsega kala?

Britt Rosen
Copy
Peakokk Allar Oeselg siiatartari ja tuunikalakastmes vasikalihaga, mis on juba aastaid restorani nõutuimad road.
Peakokk Allar Oeselg siiatartari ja tuunikalakastmes vasikalihaga, mis on juba aastaid restorani nõutuimad road. Foto: Sander Ilvest

Veinirestoran Dominic sai Hõbelusika restoranikonkursil parima casual-restorani tiitli.

Peakokk Allar Oeselja sõnul on juba aastaid külastajate suuremateks lemmikuteks siiatartar ja vasikaliha tuunikalakastmes.

Punase kala küpsetamine oliiviõlis annab hõrgu tulemuse.

Merekala on äsja Hõbelusika gastronoomiakonkursil casual-restoranide klassis ülekaalukalt Eesti parimaks kuulutatud Dominici peakoka Allar Oeselja üks meelistoite. Seda armastab ta ise süüa ning tarvitab restoraniköögis mitmel moel. Iseäranis hea, kui värske kala ujub retseptivõrku koduvetest.

Suure kalasümpaatia üle pole kuigivõrd imestada, sest Oeselg on pärit Saaremaalt Kuressaarest, kus kohalik kala oli koduköögis üks peategelasi. Siseveekalast pigem ei hoolitud, sest seda peeti n-ö liiga mudamaitseliseks – siiani kuulub Oeselja eelis võimalusel merest püütud kalale, erandiks vaid haug. Muidugi, kokakogemus, sellest 12 aastat Dominici köögis, on õpetanud, et mudase noodi saab ürtide, näiteks tüümiani, ja rohke sidrunimahlaga kenasti ära peita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles