IKEA hiiglaslik jõulutäht toob Tallinna tänavatele pühade sära (1)

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
IKEA jõulutäht.
IKEA jõulutäht. Foto: Ikea

Eilsest rändab mööda Tallinnat ringi hiiglaslik jõulutäht. Tegemist on IKEA algatusega, mille eesmärk on tuua kõige pimedamatel kuudel linnaruumi valgust ja pühademeeleolu.

«Aastate jooksul on saanud IKEA traditsiooniks valgustada pimedal ja külmal aastaajal Balti riikide pealinnu. IKEA korraldatud jõuluküsitlus näitab, et ligi kolmandik Eesti inimesi naudib jõulude ajal kõige enam tänavakaunistusi. Meie eesmärk on tuua rõõmu kohalikele elanikele ja valgustada erinevaid avalikke kohti üle Tallinna,» ütleb IKEA Eesti turu juht Marko Põder.

Sama projekt käivitatakse täna ka Riias, Vilniuses ja Kaunases, kus suur STRALA täht särab linnade erinevates paikades kuni jõuludeni.

Särav jõulutäht on peaaegu 4-meetri kõrgune ning loodud ikoonilise IKEA STRÅLA lambivarju järgi. Hiiglaslikul jõulutähel nuppu vajutades saab kuulda ka luuletust, mis kirjeldab, milline on kodu kõla jõuluajal.

«Luuletus jutustab loo sellest, kuidas kõlab kodu jõulude ajal. See luuletus koosneb lihtsast koosviibimisest jõuluajal, küpsetamisest, hea ja parema maitsmisest, kingituste lahtipakkimisest ning mängimisest. Just kodu, sealne sigin-sagin ning lähedased on need, mida paljud meist jõulude ajal väga hindavad,» kirjeldab Põder. Ta julgustab kõiki möödujaid jõulutähel luuletuse nuppu vajutama.

Jõulutähe asukohad

Selleks, et muuta aasta pimedaim hooaeg helgemaks ja luua pühademeeleolu üle kogu linna, külastab jõulutäht paljusid erinevaid piirkondi. Tähe võib leida tänasest kuni 16. detsembrini viiest Tallinna piirkonnast. Peale seda loob jõulutäht pühade meeleolu aasta lõpuni IKEA Tallinna kaupluse ees.

Balti Jaam – 11.-18. november

Pirita Tervisespordi baas – 18.-25. november

Männi park – 25. november – 02. detsember

Politseipark – 02.-09. detsember

Tondiraba park – 09.-16. detsember

IKEA Tallinna kauplus 16.-31.detsember

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles