Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Viis soodsat kodumaist tervisepommi, mida tasub tihti süüa

Herned ja porgandid on väärt toidukraam!
Herned ja porgandid on väärt toidukraam! Foto: Shutterstock

Keskkonnasõbralikkuse ja tervislikkuse poolest on meie lähiümbruses kasvav toit soodsaim nii rahakotile, kui kehale. Siin on viis kohalikku kodumaist toiduainet, mida on soovitatav süüa mitu korda nädalas. 

Kõige trendikam toidufilosoofia praegu on planetaarne dieet, mille eesmärgiks on tagada kogu maailmale piisav kogus toitu, minimeerida toidutootmise keskkonnamõjusid ja edendada tervist. Soome toitumisspetsialist Jan Verho rääkis Iltalehti vahendusel, et säästvalt toodetud taimne toit edendab tervist.

Seda järgides sobivad paljud Eestis kasvatatud või kasvavad kohalikud toiduained ideaalselt planeeti säästva ja tervist edendava toitumise ideoloogiaga. Looduses kasvavad vabalt näiteks kodumaised marjad ja kalad, mis on tervislikud ja esindavad taskukohast kohalikku toitu selle parimal kujul.

Tagasi üles