Terava keelega telekoka Gordon Ramsay sõnul mängib sotsiaalmeedia restoranimaailmas väga suurt rolli. Soome toidublogija paari aasta tagune pastaretsept pälvib staarkokalt iseäranis suurt tunnustust.
PROOVI KA ⟩ Gordon Ramsay kiidab põhjanaabrite hittretsepti
56-aastane Gordon Ramsay rääkis portaalile People antud intervjuus, et sotsiaalmeedia on üks parimaid asju, mis restorantööstusega eales juhtunud on. «Selmet oodata nädalaid või kuid, et oma restoraniarvustusi avaldada, annavad inimesed sotsiaalmeedias sekunditega tagasisidet,» sõnas Ramsay.
Nii kiidab ta näiteks 2019. aastal sotsiaalmeedias lumepalli kombel veerema läinud soomlanna Jenni Häyrineni pastaretsepti, kus imemaitsva roa peakangelasteks on tomat ja feta. Kolm aastat tagasi internetiavarustes ilma teinud retsept jäi toona ka tippkokale silma, kes hindas retsepti juures eeskätt selle lihtsust ja taskukohasust.
Ramsay on veendunud, et kõnealune ahjupasta aitas nii mõnelgi majapidamisel koroonapandeemia hõlpsamini mööda saata. «Selliste retseptide puhul mõtlen alati, et huvitav, aga mis siis, kui see tõesti töötab? Ja siis on sul ühtäkki laual üks isuäratav röstitud tomati ja fetajuustuga roog, mis on taskukohane ning mis valmib kiirelt ja lihtsalt,» kiitis Ramsay.
Vaja läheb
- Spagette
- Fetajuustu
- Kirsstomateid
- Oliiviõli
- Soola
- Pipart
- 2 küüslauguküünt
- Värsket basiilikut
- Kuumuta ahi 200 kraadini;
- Aseta tomatid ahjuvormi põhja, piserda peale pisut oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ning sega läbi;
- Tõsta fetajuust ahjuvormi tomatite keskele ja keera see mõned korrad ringi, et juust saaks iga külje pealt soola-pipraga maitsestatud;
- Pista ahjuvorm pooleks tunniks ahju, kuni tomatid lõhkevad ja juust sulama hakkab;
- Lisa purustatud küüslauk ja värsked basiilikulehed ning sega kõik kokku;
- Tõsta valminud kastme sisse keedetud pasta ja sega;
- Serveeri kuumalt.