Kui Põhjala Tap Roomi õllerestorani peakokalt Michael Jiro Holmanilt ettevaatlikult küsin, kas tänupühaks võiks kalkunist teha ka midagi kergemat, näiteks salatit, hakkab ta naerma ja ütleb, et mitte ükski ameeriklane ei söö tänupühal kalkunisalatit. «Ikka suurt ahjukalkunit ja kõrvitsapirukat,» kinnitab Kanadast Vancouverist pärit kokk. Nii on see üle kogu Põhja-Ameerika.
Jah, võib-olla tehakse järgmisel päeval kalkunipraest üle jäänud lihast koos törtsu majoneesi ja jõhvikamoosiga võileibu. Ka panniroog kartulite ja kalkunitükikestega on järgmisel päeval populaarne. «Muidu aga on tänupüha söömaaja menüü ikka väga traditsiooniline,» lisab tema abikaasa Hannah Holman, kes on pärit Ühendriikidest Los Angelesest.