NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas küpsetada kalkunit?

Britt Rosen
Copy
Peategelane kalkun tüüpiliste lisanditega: maguskartul, kartulipuder, kalkunikaste ja jõhvikamoos. Ka salvei ja sibula täidist ei pea tingimata kalkuni sees küpsetama, vaid võib teha ahjuvormis lisandiks. FOTO: Eero Vabamägi
Peategelane kalkun tüüpiliste lisanditega: maguskartul, kartulipuder, kalkunikaste ja jõhvikamoos. Ka salvei ja sibula täidist ei pea tingimata kalkuni sees küpsetama, vaid võib teha ahjuvormis lisandiks. FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Järgmisel nädalal sööb kogu Põhja-Ameerika tänupühakalkunit, alustades sellega aastalõpu pühadehooaega. Võitükid naha all, oliiviõliga võidmine ja praemahladega kastmine on põhiline, mis ei lase suurel linnul ahjus kuivaks küpseda, kinnitab õllerestorani Põhjala Tap Room kanadalasest peakokk Michael Jiro Holman.

Kui Põhjala Tap Roomi õllerestorani peakokalt Michael Jiro Holmanilt ettevaatlikult küsin, kas tänupühaks võiks kalkunist teha ka midagi kergemat, näiteks salatit, hakkab ta naerma ja ütleb, et mitte ükski ameeriklane ei söö tänupühal kalkunisalatit. «Ikka suurt ahjukalkunit ja kõrvitsapirukat,» kinnitab Kanadast Vancouverist pärit kokk. Nii on see üle kogu Põhja-Ameerika.

Jah, võib-olla tehakse järgmisel päeval kalkunipraest üle jäänud lihast koos törtsu majoneesi ja jõhvikamoosiga võileibu. Ka panniroog kartulite ja kalkunitükikestega on järgmisel päeval populaarne. «Muidu aga on tänupüha söömaaja menüü ikka väga traditsiooniline,» lisab tema abikaasa Hannah Holman, kes on pärit Ühendriikidest Los Angelesest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles