Järgmisel nädalal sööb kogu Põhja-Ameerika tänupühakalkunit, alustades sellega aastalõpu pühadehooaega. Võitükid naha all, oliiviõliga võidmine ja praemahladega kastmine on põhiline, mis ei lase suurel linnul ahjus kuivaks küpseda, kinnitab õllerestorani Põhjala Tap Room kanadalasest peakokk Michael Jiro Holman.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas küpsetada kalkunit?
Kui Põhjala Tap Roomi õllerestorani peakokalt Michael Jiro Holmanilt ettevaatlikult küsin, kas tänupühaks võiks kalkunist teha ka midagi kergemat, näiteks salatit, hakkab ta naerma ja ütleb, et mitte ükski ameeriklane ei söö tänupühal kalkunisalatit. «Ikka suurt ahjukalkunit ja kõrvitsapirukat,» kinnitab Kanadast Vancouverist pärit kokk. Nii on see üle kogu Põhja-Ameerika.