LIHTNE NIPP ⟩ Toidukile kleepub kasutades tüütuks puntraks? Ära hoia seda sahtlis või kapis

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Tuttav vaatepilt toidukilega mässamisest?
Tuttav vaatepilt toidukilega mässamisest? Foto: Shutterstock

Toidukile on kokkamise juures väärt abiline, aga sellega toimetamine tundub vahepeal justkui eraldi kunstivormina. See kleepub kuidas ise tahab, sile kile on kausi katmise asemel tombuna rulli küljes ja kääridega lõikamine on üldse ehku peale kahtlane protseduur. 

Tihti juhtub, et toidukile on kleepunud kohevaks tombuks rulli või kausi külge ja toit on ikka katmata. Mõnel toidukile pakendil on sakiline lõikeäär, kuid ka see ei tee kasutamist oluliselt lihtsamaks.

Selle vastu on jagatud superlihtsat nippi, mis eemaldab mõneks ajaks kile isekleepumise võime, kuid on mõne hetkega taasvalmis ka oma põhiülesannet täitma. Köögisahtli või -kapi asemel soovitatakse tundlikku toidukilet hoida hoopis sobivamas kohas. 

Kilerull sügavkülma!

Kilerulli tuleks hoida sügavkülmas, sest karge külm muudab selle hõlpsamini käsitletavaks.

Miinuskraadid eemaldavad toidukilelt staatilisuse ja kleepuvuse. Ja selle mõju pole jääv vaid õnneks ajutine. Jääkülmast rullist saad soovitud suurusega tüki rebida ja toidunõu ümber keerata. Kui plastikmaterjal toatemperatuuril soojeneb, muutub see mõne hetkega taas isekleepuvaks. Väidetavalt on külmunud kilet ka kääridega lihtsam lõigata. 

30-aastane Mallory Frank rääkis veebisaidile Today, et on viimased kuus aastat kilerulli oma sügavkülmikus hoidnud. Temani jõudis väärt nipp oma emalt. 

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles