Psühholoog selgitab, miks jõulukaunistused võimalikult vara üles panna

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui teil on tahtmine jõulutulede sisselülitamine viimasele minutile jätta, ei pruugi see hea idee olla. Psühholoogid ütlevad, et need võivad teid õnnelikumaks muuta.

Psühholoog Deborah Serani kinnitas TODAY-le, et jõulutuledel on tõepoolest tuju tõstev efekt. «See tekitab tõepoolest selle neuroloogilise nihke, mis võib tekitada õnne,» ütles ta. «Ma arvan, et kõik, mis viib meid välja tavapärastest harjumustest, annab meie meeltele endast märku ja siis need mõõdavad, kas see on meeldiv või mitte,» selgitas psühholoog ning lisas et jõulukaunistused suurendavad tõepoolest rõõmuhormoonide kogust.

Kuid miks jõuludekoratsioonid meis rõõmuhormoone vallandavad? «Esiteks eredad tuled ja värvid,» ütles Serani. Siin võib olla mängus kromoteraapia ehk värviteraapia, mis arvatavasti tõstab energiataset ja suurendab õnnetunnet. Võib-olla on asi lihtsalt atmosfääris üldiselt. On olemas isegi uus teadusvaldkond, mis tegeleb sellega, kuidas meie kujundatud keskkond mõjutab käitumist, mida nimetatakse neuroarhitektuuriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles