Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

LÕPP IGAVALE SALATILE Kolm salatikastet, mille retsepti võiks peast teada

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Salat on tervislik, kuid lihtsalt rohelisi lehti närida on jõle igav. Muutmaks salat meeldivamaks, saab selle peale kastet kallata. Kui oskad vähemalt üht neist järgnevatest, ei pea sa enam kunagi kastmeta lehti närima.

Klassikaline vinegrettkaste

Ilmselt on tegemist kõige laialdasemalt kasutatava salatikastmega, mis muudab rohelised lehed maitsekamaks. Palju asju selle valmistamiseks vaja ei lähe: oliiviõli, Dijoni sinepit, veini- või palsamiäädikat, soola ja pipart. Väikse koguse tegemiseks (mis piisab ühe portsu salati jaoks) kasuta näiteks 3 supilusikatäit oliiviõli, 1 supilusikatäit meelepärast äädikat, kuni 1 supilusikatäis sinepit ning näpuotsaga soola ja pipart. Sega vispliga korralikult, kuni tekib ilus emulsioon.

Tagasi üles