L, 4.02.2023

KINGIKOTTI ⟩ Tõeliselt šokolaadised trühvlid valmivad kiirelt ning kaovad sama kiirelt ka peolaualt

Kodu.postimees.ee
Tõeliselt šokolaadised trühvlid valmivad kiirelt ning kaovad sama kiirelt ka peolaualt
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Imelihtsad trühvlid toorjuustuga.
Imelihtsad trühvlid toorjuustuga. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig pakub inspiratsiooniks imelihtsate trühvlite retsepti. Hõrgud maiuspalad sobivad nii kingikotti kui peolauale, kust need ilmselt sekunditega kaovad. 

Ei tea, mida kallimale, perele või sõbrale kingikotti pista? Ole mureta, sa ei ole ilmselt ainus, kes pühade eel teadmatuses kombib. Ise tehtud kingitused, mis tulevad otse südamest, on alati parem variant kui kaubanduskeskusest haaratud nänn. Ise tehtud ja eriti veel söödavad maiustused ei tohiks kedagi külmaks jätta. 

Trühvlid

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g toorjuustu
  • 2 spl Baileys likööri

Katteks

  • Kakaopulbrit
  • Purustatud pähkleid
  • Kookoshelbeid
  1. Sulata šokolaad veevannil (ole ettevaatlik, et ühtki veetilka šokolaadi sisse ei satuks, sest sulatatud šokolaad ja vesi ei ole kohe üldse sõbrad).
  2. Lisa toorjuust ja liköör ning vahusta segamini.
  3. Lase segul umbes tund aega külmkapis taheneda.
  4. Samal ajal valmista ette kõik katted mida kasutada soovid - haki pähklid väiksemaks ning säti katted valmis nii, et saaksid valmis veeretatud trühvlid kohe katte peale panna.
  5. Seejärel võta korraga umbes teelusika täis täidist ning veereta käte vahel ümarad pallikesed.
  6. Pallikesed aseta järjest kattepuru peale, kuid rulli need lõplikult kauniks alles siis, kui kogu segu ümaraks veeretatud on - muidu on käed korraga nii kattematerjali kui täidisega koos.
  7. Kui kogu täidis kasutatud on, siis pese käed ja veereta pallikesed soovitud katetega lõplikult ümaraks.
  8. Kui kasutad mitut katet siis kindlasti pese ka ühelt sordilt teisele üle minnes käsi, et trühvlid ilusad välja näeks ja üksteist ära ei määriks.

«Hoia komme külmkapis, aga lase enne sööma hakkamist toatemperatuurile tõusta – just nii on need kõige mõnusamad,» soovitab Kadri.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Märksõnad
Tagasi üles