Šokeeriv põhjus, miks ei tohiks piima külmkapis ukse pool hoiustada

Kodu.postimees.ee
Copy
Piimapaki hoiustamine külmkapi tagaosas võib aidata säästa raha.
Piimapaki hoiustamine külmkapi tagaosas võib aidata säästa raha. Foto: Shutterstock

Kas oled mõnikord piima külmkapist võttes pettumusega avastanud, et see on juba enne säilivusaja lõppemist hapuks läinud? Põhjus võib seisneda ühes imelihtsas teguris – piimapaki asukohas külmkapis.

On mõistetav, miks paljud piimapaki külmkapi uksepoolsesse sahtlisse pistavad: seal seisab see püsti ning on lihtsasti leitav. Küll aga on jõudnud energeetikaeksperdid tõdemusele, et piima ei tohiks mitte mingil juhul külmkapi ukse küljes asetsevasse riiulisse panna. Seda tuleks hoida hoopis külmiku tagumises osas, kus on suurem tõenäosus, et piim säilib vähemalt oma säilivusajani, kui mitte kauem.

Energeetikaeksperdid jagasid TikTokis videot, mis selgitab nende järelduse tagamaid. Ekspertide sõnul jõuab piimapakk selle ajaga veidi üles soojeneda, kui külmkapi ukse avad ja sealt sobivat söögipoolist otsid. See võib tunduda lühikese ajana, aga kui kordad seda iga päev neli või viis korda, hakkab see piima värskust juba mõjutama. Seega on mõttekam asetada piim külmkappi tagumisse otsa, kus selle kokkupuude sooja õhuga on väiksem. «Nii säästad oma raha ja ei pea piima niisama ära viskama,» teatasid eksperdid.

Energeetikute nõuanne sai TikToki kasutajatelt kiirelt vastukaja, mis polnud üdini positiivne. «Olen aastaid piima külmkapi uksepoolses sahtlis hoidnud ja see pole kunagi pahaks läinud,» kommenteeris üks kasutaja. «Kui kardate, et piim läheb säilivuskuupäeva saabudes hapuks, ostke lihtsalt korraga vähem piima,» pakkus teine.

@costoflivingcrisistips #savemoneytips #milk #fridge #savemoneyhack ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles