Üürikorterid Tallinnas: kas tõesti otsakorral?

Kodu.postimees.ee
Copy
Suur osa korteriomanikke ei soovi üürnikke oma korterisse sisse kirjutada lasta.
Suur osa korteriomanikke ei soovi üürnikke oma korterisse sisse kirjutada lasta. Foto: Shutterstock

Kinnisvaraportaali City24.ee andmetel oli novembri lõpu seisuga Tallinnas veidi üle 1500 korterite üüripakkumise. Kõige rohkem pakuti pindu üürile Kesklinna linnaosas (550) ja Põhja-Tallinnas (234).

Poolteist tuhat üüripakkumist tundub esmapilgul suur number, kuid siin on mõned agad.

Varasemate aastatega võrreldes torkab silma magalarajoonide ehk odavama otsa üürikodude nappus, mille on tinginud ilmselt hoogne sisseränne. Nii Lasnamäe, Mustamäe kui Haabersti üüripakkumiste arv jääb praegu 110-130 piiridesse. Samas suurusjärgus on üürikodude pakkumine Kristiines, pealinna kõige väiksemas linnaosas, vahendab City24

Võrdluseks – veel paar aastat tagasi oli Lasnamäel keskmine üüripakkumiste arv kuus 350 – 500.

Nõmmel ja Pirital, kus on ajalooliselt välja kujunenud eramupiirkonnad ja kortermaju vähe, on kummaski igakuises pakkumises vaid ligi poolsada üürikodu.

Kui vaadata täpsemalt kesklinna linnaosa üüripakkumiste sisse, siis on seal on palju pindu, mida pakutakse lühiajaliseks üüriks, aga küsimus on ka hindades. Eesti keskmist palka teenivale inimesele jääb suur osa kesklinna üürikorteritest kõrge või väga kõrge üürihinna tõttu kättesaamatuks.

Kui vaadata Tallinna üürihindu laiemalt, siis kõige odavama üürikorteri leiab tõenäoliselt Lasnamäelt ja Mustamäelt (üür alates 350 eurot). Kallemaid ja luksuslikemaid, isegi kuni 3000-eurose kuu-üüriga kortereid leidus varem peamiselt kesklinna linnaosas, kuid hoogsad uusarenduste aastad on selles segmendis pildile toonud Pirita ja üllatuslikult ka Haabersti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles