KINGIKOTTI ⟩ Koduse «After Eight» šokolaadi valmistamine on palju lihtsam, kui ette kujutad!

Kodu.postimees.ee
Copy
Kodune «After Eight» šokolaad.
Kodune «After Eight» šokolaad. Foto: kahvliga.ee/Kadri Raig

Toidublogi kahvliga.ee autor Kadri Raig jagab imemaitsvat piparmündi täidisega šokolaadi retsepti, mille tulemus on üllatavalt originaalilähedane, kui mitte parem! 

Ei tea, mida kallimale, perele või sõbrale kingikotti pista? Ole mureta, sa ei ole ilmselt ainus, kes pühade eel teadmatuses kombib. Ise tehtud kingitused, mis tulevad otse südamest, on alati parem variant kui kaubanduskeskusest haaratud nänn. After Eight šokolaadiruute saab loomulikult ka poest kaasa haarata, ent ise tehtud maiustustega ei anna neid võrreldagi. Ruudukesed sobivad kaunilt karpi sätituna ideaalselt jõulukingituseks ja nende tegemine on palju lihtsam, kui ette kujutad!

Kodune «After Eight» šokolaad

  • 250 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
  • 125 g tuhksuhkrut
  • 1,5 spl vett
  • 0,5-1 tl piparmündiekstrakti
Kodune «After Eight» šokolaad.
Kodune «After Eight» šokolaad. Foto: Kadri Raig/kahvliga.ee
  1. Kui sul on juhuslikult olemas madalad silikoonvormid, siis säti need valmis. Kui mitte, siis vooderda küpsetusplaat või muidu vorm küpsetuspaberiga.
  2. Sulata pool šokolaadist veevannil ning vala vormide põhja või küpsetuspaberile umbes 1mm paksune kiht. Paberit kasutades silu spaatliga ühtlaseks.
  3. Tõsta külmkappi (või külmale rõdule) tahenema.
  4. Seni sega omavahel kokku tuhksuhkur, vesi ning maitse järgi piparmündiekstrakti. Saad üsna paksu segu.
  5. Kuumuta suhkrusegu veevannil, kuni see saavutab kallatava tekstuuri.
  6. Vala täidis ühtlase kihina (jälle umbes 1 mm) kas vormide keskele või ühtlaselt küpsetuspaberil olevale šokolaadile. See protsess peab olema üsna kiire, sest ilmselgelt sulatab kuum täidis šokolaadi üsna ruttu.
  7. Pane jälle tahenema.
  8. Seni sulata teine pool šokolaadist, vala see kõige peale ning tõsta viimast korda jahtuma.
  9. Kui kasutasid silikoonvorme, siis ei ole vaja enam muud teha, kui kommid pärast tardumist vormidest välja painutada ja kaunilt ära pakkida (või ära süüa...)
  10. Kui kasutasid küpsetuspaberi meetodit, siis varu endale suur terav nuga, natuke köögipaberit ning suur klaasitäis kuuma vett. Hoia nuga veidi aega kuumas vees, kuivata köögipaberiga ning lõika endale meelepärased tükid. Kui nuga jahtub, siis kuumuta ning kuivata seda vahepeal uuesti.

Kadri tegemistel ja retseptidel saab silma peal hoida tema blogis ja Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles